לא רק באח הגדול, המטבח הוא לב ליבו של כל בית ישראלי.
בני הבית נוהגים להתכנס בו במשך שעות היממה, והוא משמש כאחד ממוקדי ההתרחשות המרכזיים בבית
המטבח הוא המקום בו בני הבית מבלים בו רבות משעות היום, מתכנסים בו לארוחת ערב ומתגנבים אליו לעת ליל. הוא משמש כאחד ממוקדי ההתרחשות המרכזיים בבית, כאשר על פי רוב הוא ממוקם בחלל פתוח ומחובר לפינת האוכל ולחדר המגורים.
מעבר לערך העיצובי אסתטי, יש חשיבות גדולה לארגון נכון של המטבח, שיאפשר נוחות ונגישות תוך כדי בישול. הכוונה היא שתהיה אפשרות לשלוף סיר בנוחות, ולמצוא את המחבת מהר, שיהיה קל למצוא את השמן זית כשהאורחים בדיוק הגיעו, וכמובן שעם פתיחת הארון העליון לא ייפול לנו כלום על הראש.
דוגמא למטבח שמציע, תרתי משמע, אי של שפיות, ניתן לראות בבית האח הגדול. רינה אלקובי, מעצבת הבית של דקור, שאחראית על עיצוב המטבח, ביססה אותו על דגם שעיצבה בעבר ושזכה לשם "מטבח האונייה" - לא בגלל שהמצרכים מתנדנדים בו מצד לצד, אלא בגלל צורתו הזוויתית של האי המרכזי, שנראית כמו ירכתיים של ספינה. לצורה הזו יש משמעות רבה עוד יותר בבית האח הגדול - היא משדרת תנועה ודינמיות, ומן הסתם משרה תכונות אלה על כל מי ששוהה בסביבת המטבח. ובבית שבו אין טלוויזיה, אין אינטרנט, אין עיתונים ואין (כמעט) אורחים - הזרימה לכיוון המטבח הא כמעט בלתי פוסקת. האיים, שמשמשים תחנות עבודה עשויים מחומרי גלם ייחודיים אשר עוצבו ועובדו במפעלי דקור. באי אחד מצוי כיור, בשני כיריים, כיור נוסף וברז מבית 'ניגא', ובשלישי תנור ומשטח עבודה מעץ שקוע בחומר ייחודי. להשלמת המראה הנקי, הותקנה באחד האיים יחידת מעלית, שבלחיצת כפתור מעלה ממקום מסתור מכשירי חשמל כמו מיקסר, טוסטר ומוצרים משלימים נוספים. היחידה גם כוללת נקודת חשמל נשלפת, פטנט חדשני במטבח הישראלי. עוד תמצאו במטבח שני מקררים מובנים ושאר אביזרים ומכשירי חשמל, הכל כדי להבטיח שלמות, אווירה נינוחה וסינרגיה בין הדיירים.
מעטות הן החברות הישראליות שמצליחות למקם את עצמן בשורה אחת עם בתי העיצוב המובילים בעולם, דקור היא אחת מהן. קבוצת 'דקור תעשיות' מעניקה פתרונות כוללים ללקוחותיה, ומעצבת, מייצרת ומשווקת בארץ ובחו"ל מטבחים, ארונות לחדרי רחצה, משטחי קוריאן, ארונות קיר ודלתות פנים וחוץ. מטרת הקבוצה היא לאפשר ללקוח להזמין, תחת מטריה אחת, סל של מוצרים לפי הזמנה אישית לפי תקציב הלקוח ומאפשרת שילוב של עיצוב המוצרים וצבעיהם. מוצריה ידועים לא רק באיכותם אלא בעיקר בזכות פיתוח תדיר של עיצובים יפיפיים, פטנטים ייחודיים וחידושים מעניינים. החדשנות, המקוריות, האסתטיקה ויישום הפטנטים הבלעדיים, הפכו את קבוצת ״דקור״ למובילה בישראל בתחומה.
אי במטבח - כשרוצים להתחדש מבלי להחליף...
"כשאין תקציב להחליף את כל המטבח, או כש"מתיחת פנים" לארונות או לדלתות המטבח אינה מספיקה, יש אפשרות , להוסיף אי, שישדרג את מראה המטבח, ירענן אותו ויתרום לתחושת החידוש בבית", מוסיפה אלקובי. "הנוהג ההולך וצובר תאוצה של אירוח במטבח מגדיל את הדרישה לאי במטבח. איי המטבח הפופולריים הפכו לאלמנט נפוץ למדי במטבחים. המטבח המודרני אינו בנוי במבנה המסורתי של "ח" ו"ר", אלא מערב מוקדי עבודה במרכז המטבח המרווח, במטרה להעביר את האזור "הרטוב", שמסביב לכיור, ואזור הבישול הכולל גז, ובכך לאפשר פעילות נקייה ומאווררת בשאר משטחי המטבח. מדובר בארון בעל משטח עץ יוקרתי, קוריאן, או משטחי בוצ'ר למיניהם, שניצב באמצע המטבח ואמור לסייע ליותר מבשלן אחד לעסוק בשלו תוך מתן גישה נוחה יותר לכלי העבודה ולפרודוקטים.
אם מדובר במטבח גדול, מומלץ להוסיף אי בעל פתרונות פונקציונאליים רבים, דוגמת מגירות, ארונות ומדפים לאחסון, מתקנים לתליית אביזרי עזר לבישול, פח פנימי ועוד. אם מדובר במטבח קטן, ניתן להוסיף אי נייד, אותו אפשר להצמיד לפינות המטבח בעת הצורך.
דירה במודיעין