אם עד לפני כמה שנים הברירה היחידה ללימודים אקדמאים הייתה קבלה לאחת מן האוניברסיטאות או הטכניון, הרי שכיום פועלים בישראל עשרות מכללות, המציעות את אותם תארים בדיוק, אשר מוצעים באוניברסיטה. אם כן, מה ההבדל ביניהן ומתי נעדיף את האחת על פני השנייה?
לו הייתי רוטשילד...
בעבור רבים מן האנשים שכר הלימוד הוא לא עניין שיש להקל בו ראש, ופעמים רבות הוא יהיה הגורם המכריע בבחירת המוסד האקדמי. לפי הנתונים שבשטח - שכר הלימוד של המכללות גבוה בדרך כלל בהרבה יותר מזה של האוניברסיטאות. בכל מקרה, בכל אחד מהמוסדות כדאי לבדוק במדריך קרנות ומלגות שמוצע לכם, והאם אתם מועמדים פוטנציאלים לכך.
מי גאון של אימא?
עובדה ידועה היא שתנאי הקבלה במכללות הם נמוכים בהרבה יותר מאלה שנדרשים באוניברסיטאות. לכן, אם אתם מחזיקים בציונים נמוכים יחסית, ואין סיכוי שתתקבלו לאוניברסיטה - אולי חבל על המאמצים, וכדאי שמיד תפנו למכללות. עם זאת, זכרו שמתנאי הקבלה נגזרת גם רמת הלימוד, אשר נוטה להיות גבוהה יותר במסלולי האוניברסיטה.
מה כולם יחשבו?
מה שכולנו מקווים להשיג בסופו של דבר בעזרתם של הלימודים האקדמאים הוא מקצוע כמובן. לכן, חשוב לקחת בחשבון את ה"שם" שיצא למוסד האקדמאי בו תבחרו, בהתאם לרמת הלימודים שבו. מעסיקים יטו להעדיף בוגרי אוניברסיטאות על פני בוגרי מכללות (אלא אם מדובר במכללה יוקרתית כמו הבינתחומי בהרצלייה), אשר נחשבות לרציניות ומעשירות יותר.
הכול תלוי בך
ישנם עוד גורמים רבים בבחירת המוסד האקדמאי בו תרצו ללמוד, כגון הסביבה החברתית, מיקום וכו'. אך לא משנה באיזה מוסד תבחרו, סיכויי ההצלחה שלכם והעתיד נמצאים אך ורק בידיים שלכם, ובדרך בה תבחרו.