באירועים של האנשים היקרים לליבנו גם מי שלא אוהב לרקוד עדיין מוצא את עצמו קם על הרגליים במטרה לעשות שמח לבעלי השמחה. אבל לפעמים נראה שהאירוע לא מתרומם, מעין הרגשה שהאווירה לא בדיוק מתאימה ומשהו מונע מאיתנו לעזוב לרגע את הבופה ולעלות על הרחבה.
בחתונה או בר מצווה, אחד הדברים המשפיעים ביותר על האווירה היא בחירת מוזיקה לאירועים. כמובן שלא מדובר רק על שירים מסויימים וסגנונות, אלא בעיקר הסדר שבו הם מושמעים, התזמון של תחילת הריקודים, של ההפסקות והשינויים במקצב או בווליום.
תקליטנים הם אלה שעליהם מוטלת משימת התכנון המורכבת הזו, לא כי קשה לבחור שירים – החלק המסובך הוא היכולת להבחין בתגובות הקהל ולעשות שינויים במהלך האירוע עצמו.
תקליטן לחתונה, למשל, צריך להיות מסוגל לתזמן את השירים השונים בהתאמה לחלקים שונים של הערב. עם ההגעה וקבלת הפנים, יש עדיפות למוסיקת רקע שקטה ונעימה שמלווה את החיבוקים והנשיקות ולא הופכת לדומיננטית מדי. זה גם המצב בזמן המנות הראשונות.
מאוחר יותר, כשמגיע הזמן לריקודים, תקליטן מנוסה מעדיף להתחיל בשירים "לכל המשפחה", כאלה שלצליליהם יהנו לרקוד גם הדודות הקשישות וגם החברים הקרובים יהנו לרקוד. מאוחר יותר בערב, כאשר חלק מהמוזמנים מתחילים לעזוב, אפשר לעבור למוזיקה רועשת שמכוונת יותר לקהל הצעיר – עם שירי דאנס, טראנסים, או רוק עצבני, תלוי בהעדפת בעלי השמחה.
ברור שאין נוסחה אחת לתכנון רשימת השמעה לאירוע גדול, ואם רואים שהקהל לא בדיוק מגיב למוזיקה, כדאי להעביר למשהו אחר. תקליטן מיומן צריך להיות קשוב להעדפות הקהל וליצור מקבץ שירים שיפנה לטעמם של כמה שיותר אנשים.
שלב הריקודים יכול לבטא יותר מכל את רגשות המוזמנים כלפי החתן והכלה, כי אין כמו ריקוד סוער מלא בחיוכים כדי להראות כמה אתם אוהבים אותם.
לפרטים נוספים: http://www.salsaloca.co.il/