נכתב על ידי: ד"ר עודד שראל
תאריך: 25/07/2009
בחזרה למאמר

הדפס את המאמר


הקדמה -

מאמר זה הינו אחד מסדרה של עשרות מאמרים שכתבתי, שמטרתם לתת מידע מקצועי לחולים ונפגעים, כיצד לממש את המגיע להם, כצעד חשוב בשיקום ובחזרה לחיים. חלק מהמאמרים דן בפרוצדורות השונות, כיצד לגשת לוועדות רפואיות בביטוח הלאומי, מס הכנסה, משרד הביטחון, קרן הפנסיה, חברת הביטוח. מאמרים אחרים, חשובים אף יותר, מתארים את התהליך האפשרי של חזרה לחיים, מתוך כוחות פנימיים. כיצד להפוך את המצוקה הבריאותית, לנקודת הזדמנות?

הנני רופא ומשפטן. לאחר שחליתי מאד בעצמי; ולאחר שאחד מילדי נפגע קשה בפיגוע התאבדות, כחייל - הבנתי מקרוב את עולמם של החולים והנפגעים. הבנתי עד כמה יש צורך בהקטנת הנזק הכלכלי, שמתלווה תמיד לנזק הבריאותי. עד כמה קשה לחולה להשתקם, כאשר יש לו אי נוחות, או אפילו מצוקה כספית. הבנתי גם עד כמה קשה להתמודד מול הוועדות הרפואיות השונות, המנוכרות ולעיתים אף מזלזלות.  נרתמתי לעניין, שכן כרופא ומשפטן יש לי את כל הכלים הדרושים על מנת להצליח לקבל את מה שמגיע בוועדות הרפואיות. לקבל את מה שמגיע לפי החוק והדין. מה שמגיע כדי לסייע לו להשתקם, או לפחות לא להידרדר. לאחרונה התחלתי לכתוב את הידע שלי ולפרסמו באינטרנט, כשירות עבורך. בנוסף הנני פועל בחברת בר מדיקס - למימוש זכויות רפואיות  http://www.barmedics.co.il , הפועלת מתוך הבנת החולה והנפגע, בצורה מקצועית ובגישה מאד אכפתית.

דרך החישוב  של תשלומי הביטוח הלאומי לנפגעי עבודה

 

1.      דמי פגיעה – במקרה של אי כושר עבודה בשל הפגיעה, לפי אישור הרופא המטפל

1.1.   שלב 1-  חישוב ההשתכרות הממוצעת ב- 3 החודשים האחרונים לפני הפגיעה בעבודה =

מחשבים ¾ מהשכר של שלושת חודשי העבודה האחרונים , מחלקים ל – 90 . שכר= המשכורת ברוטו אשר מכל חלקיה ירד תשלום לביטוח לאומי.

1.2.  שלב 2 – חישוב דמי פגיעה ליום  = 

השכר ב – 3 חודשים אחרונים   X  3/4  / (לחלק) ב- 90 יום.

דמי פגיעה מרבים ליום לא יעלו על  כ-  420  ש"ח.

1.3.  שלב 3 - דמי פגיעה ליום X (כפול) 30 מספר הימים של אי כושר עבודה, שאושרו על ידי הרופא המטפל.

2.      חישוב הקצבה החודשית -   במקרים של נכות זמנית, או נכות קבועה בגובה 20% או יותר -

2.1.     שלב 1 - חישוב התשלום היומי לפי סעיפים 1.1 ו- 1.2.

2.2.     שלב 2 – חישוב הקצבה החודשית = התשלום היומי X (כפול) שיעור הנכות שנקבעה.

תשלום רטרואקטיבי – ישולם עד שנה לאחור, מיום הגשת התביעה, אף אם הפגיעה, או גילוי הנזק הרפואי היה קודם לכן.

3.      מענק חד פעמי (במקרים בהם הנכות שנקבעה הינה פחותה מ- 20% והינה 10% או יותר)  =  סכום זה (לפי הקצבה החודשית) כפול  43. 

 קיזוז בשל שיהוי בהגשת התביעה - במקרה בו הוגשה התביעה לאחר יותר מ- 12 חודשים מיום הפגיעה, או יום גילוי הנזק (במקרה של מחלת מקצוע, או מיקרוטראומה), יקוזז מהמענק חודש על כל חודש אחור בהגשת התביעה.


 
אודות המחבר

ד"ר עודד שראל - בן 55. נשוי ואב ל-4 ילדים. רופא  (האונ' העברית), פיזיולוג  (האונ' העברית) ומשפטן  (אונ' ת-א).

משמש כמנהל רפואי בחברת בר מדיקס שהינה מומחית במימוש זכויות רפואיות. בר מדיקס - החברה הראשונה למימוש זכויות רפואיות      טלפון:  1-700-702-707

בר מדיקס, הינה החברה הוותיקה בישראל המסייעת לחולים ונפגעים לקבל מה את מה שמגיע להם בוועדות הרפואיות - ביטוח לאומי, מס הכנסה, משרד הביטחון (קצין התגמולים), קרן הפנסיה, חברת הביטוח.

בר מדיקס מסייעת בהצלחה מרובה בהליכים לקביעת זכאות כספית, כתוצאה מהבעיה הרפואית - כושר עבודה, נכות רפואית, נכות תפקודית, נכות כללית, שירותים מיוחדים, תקנה 15, נכות מעבודה, מחלת מקצוע, נפגעי איבה, ניידות, פנסיית נכות, פנסיה מוקדמת, מחלות קשות, פגיעה בשירות ביטחון, החמרת מצב, נכות נובעת.

בנוסף לעבודתו בבר מדיקס, ד"ר שראל הינו גם יזם הייטק בתחום הרפואה. הוא עוסק גם בתחום הפטנטים, בחברה הפועלת בישראל ארה"ב וסין.

ד"ר שראל עבד בבי"ח הדסה בירושלים. בפברואר 2003 הוא חלה, נותח וסבל מסיבוכים רבים. ביולי 2005 נפצע קשה אחד מילדיו בפיגוע התאבדות ליד הקניון בנתניה. אירועים אלה יצרו הבנה והזדהות של ד"ר שראל לגבי מצבם הלא נוח של החולים והנפגעים. הוא למעשה מדבר ב-4 "שפות" - רפואית, משפטית וכן את זו של החולים וזו של בני משפחתם. הוא רואה בפעילות בר מדיקס שליחות, שכן הבין מקרוב על בשרו, שהקטנת המצוקה הכלכלית המתלווה בדרך כלל לאירוע הרפואי - הינה תנאי מרכזי להצלחת השיפור, השיקום והחזרה לחיים. זו מטרתה של בר מדיקס - להיות חלק מהשיקום של הנפגעים והחולים!

המאמר הודפס מאתר - אקדמיקס - ספריית המאמרים של ישראל - http://www.academics.co.il
http://www.academics.co.il/Articles/Article4040.aspx
בחזרה למאמר המקורי

הדפס את המאמר