אם תחילתה של "אופנת" חנויות טבע באותם חקלאים שראו את ההשפעה המזיקה של הריסוס על האדם והסביבה והקימו חנויות טבע מקומיות המספקות מזון אורגני, המשכו של התהליך מלווה בפתיחת רשתות של חנויות טבע על ידי בעלי עסקים. התפתחות זו מעידה על הנסיקה הגבוהה של המכירות בתחום המזון האורגני בשנים האחרונות. לצד חנויות טבע אלה, יש גם חנויות טבע שמסע חיים אישי קשה הוביל לפתיחתם.
למאמר המלא...
|
טרנד המזון האורגני הולך וצובר תאוצה, אבל עדיין בקרב שכבות חברתיות מבוססות בלבד, שיכולות לעמוד במחירים היקרים של מוצרי מזון אורגניים. מהו בעצם מזון אורגני ומדוע הוא יקר יותר? האם השימוש בחומרים הללו גובה מחיר של נזק בריאותי לאדם ונזק סביבתי, או שאי שימוש בה גובה מחיר כלכלי ?
למאמר המלא...
|