הכיני את שיעורי הבית שלך:
לרפרף במגזינים של שמלות כלה, להיכנס לאתרי אינטרנט כמו זה של מירב טמיר לשמלות חתונה ולמצוא את הסגנונות והמעצבים שאת אוהבת.
תהיי מציאותית ובואי עם ראש פתוח:
מה שנראה נפלא על דוגמנית עלול שלא להחמיא לכל אחת. בחרי את הסגנון שמתאים לך רומנטי, סקסי אורבני או שמלת נשף מפוארת, אבל תמיד בחרי שמלה שמסתירה את הפגמים ומבליטה את היתרונות והכי חשוב: שמלת כלה שתרגישי בה נוח.
מיקום החתונה, והשעה ביום:
חשוב לחשוב על המיקום של החתונה, וכן ההגדרה של החתונה, ואת השעה ביום החתונה שלך, ומה מידת הרשמיות של החתונה. מענה לשאלות אלו יסייעו להכתיב את מרחב האפשרויות בבחירת השמלה. את כנראה לא רוצה להיות מאוד רשמית עם החתונה אחר הצהריים בחוף הים או בעיר יפה, מאידך אם החתונה נערכת באולם מפואר עדיף שמלה שמתאימה לכך.
קבלי המלצות:
הקשיבי למה שחברים ובני משפחה ממליצים. מה הם אומרים על השרות. אם את מוצאת את השירות לא טוב, המשיכי הלאה. שרות טוב הוא אחד הפרמטרים החשובים. את הולכת לבלות הרבה זמן בהגשמה של החלום שלך על שמלת כלה. כדאי שהמעצבת תהיה כמעט חברה שלך.
לוח פגישות:
כדאי לקבוע מראש. זה מאד יגדיל את הסיכוי שתוכלי לקבל זמן איכות עם מעצבת שמלות הכלה, ולא שהיא תהיה עסוקה עם לקוחה אחרת. אין טעם ללכת ליותר מחמישה מקומות ולבטח לא יותר משניים-שלושה ביום אחד.
עניינים כספיים:
לקבוע מראש תקציב ולא להסתכל על שמלות כלה מעל התקציב. את לא רוצה להתאהב בשמלה שאת לא יכולה להרשות לעצמך.
3=1+1:
אם את כבר יודעת איך יראה השיער שלך ומה יהיו הנעליים שלך, כדאי לבוא יחד איתם לראות איך את נראית עם הכל ביחד.
הרבה השראה:
אם יש לך רעיון כללי מה את רוצה כדאי להביא תמונות מעיתונים, תמונות מאתרי אינטרנט ואפילו תמונות משפחתיות כדי שמעצבת שמלות הכלה תבין הכי מהר מה הכיוון שלך.
את מי להביא:
נקודה חשובה מאד - את מי להביא יחד איתך. עדיף לא יותר מאחת עד שאת מחליטה ואחרי שאת מחליטה אפשר לצרף עוד אחת, אבל יותר משלוש הופך את תהליך קבלת ההחלטות לכמעט בלתי אפשרי.
והכי חשוב: צריך לזכור שצריך גם ליהנות מהדרך, אז קחי את הזמן, הקשיבי בעיקר לעצמך וזכרי: בסוף כשתביטי במראה את רוצה לראות את עצמך ולא מישהי אחרת