לפני שנענה על השאלה שמטרידה אתכם, חשוב להבין מהי בדיוק ההגדרה למונח "פוליטיקה ארגונית":
פוליטיקה היא מושג שמקורו מהשפה היוונית פוליטיקוס-עירוני. מושג זה מתייחס למדיניות, לפעילות ולמערכת יחסים של שלטונות בתוך מדינה ומחוצה לה.
פוליטיקה בארגון הינה מערכת היחסים הנמצאת במקום העבודה - במשרד או בארגון בו אנו עובדים. מערכת יחסים זו מורכבת, מכיוון שהיא כוללת מערכת יחסים בין עמיתים לעבודה, יחסים בין עמיתים לממונים ויחסים בין ממונים לכפיפים.
מערכות יחסים אלו מצריכות מן העובד לעתים יצירתיות רבה על מנת לקדם את עניני העבודה ואת מעמדו מבלי לפגוע בעובדים אחרים ולהיפגע בעצמו. קיום מערכת יחסים טובה בין עובדים במשרד היא מלאכת מחשבת שמצריכה יצירתיות רבה, מחשבה ותכנון.
בקיצור, חשוב מאוד שתדעו את הפוליטיקה הארגונית במקום העבודה שלכם כי אם לא תדעו לשחק את המשחק אתם תמצאו את עצמם בחוץ. פשוט!
עד לא מזמן עבדתי בחברה גדולה מאוד, השקעתי את הנשמה והייתי נחוש להראות לבוס שלי שאני עובד מסור וחרוץ, כדי שימליץ עלי לקידום. הגעתי שעה לפני כולם למשרד ויצאתי לפחות שעה אחרי כולם ובערב עוד הייתי עונה למיילים מהבית.
קיבלתי פידבקים חיוביים מחבריי לעבודה ותשבחות מגורמים חיצוניים איתם עבדתי, אבל לא משנה כמה השקעתי, שום דבר לא עזר. תוך מספר חודשים בודדים פוטרתי.
למה?
הטענה הייתה ש"אין לי את הכישורים הנחוצים כדי לקבל קידום" (ציטוט מקורי, לא נגעתי כמו שאומרים).
פשוט כי הייתי נאמן לערכים שלי ולא התחנפתי בכל הזדמנות למנהל שלי ואל הבוס הגדול. לא הבנתי שלא משנה כמה טוב אני אהיה, או כמה תעודות הוקרה אני אקבל, כל עוד שלא אשלוט בפוליטיקה הארגונית בארגון לא אתקדם לשום מקום.
אם אתם קוראים את המאמר שלי, אל תתנו למונח פוליטיקה ארגונית לעבור לידכם. דעו שפוליטיקה בארגון היא לא בחירה, אלא חובה, ולא משנה כמה תצטיינו וכמה תשקיעו בעבודה.
בואו לשמוע איך לפלס את הדרך שלכם לטופ: http://kidumahir.com