לפני מספר שנים לא רב, אם היינו הולכים לאיבוד בעיר זרה, היינו צריכים לסמוך על נדיבותם של זרים שיכוונו אותנו למחוז חפצנו. היום, בעידן של מציאות מורחבת, לא צריך טובות מאף אחד. יש לנו טלפון. הוא כבר יוציא אותנו מזה.
תחשבו על זה: אתם נמצאים בעיר שאתם לא מכירים, אתם רעבים, צמאים, מחפשים מקום ממוזג שתוכלו לנוח בו ואולי ללכת לשירותים. אין לכם מושג מה נמצא איפה. הפעלה פשוטה של האפליקציה בטלפון שלכם - ותוכלו לאתר את סניף מקדונלדס הקרוב, לדוגמה, בו תוכלו לנוח, לאכול ולהתרענן בחסות המזגן (או, אם זה חורף, להתחבא מהגשם).
קשה לחזות את עולם הסלולר של 2020, אבל לבטח הוא יהיה שונה לחלוטין מזה של 2010, בדיוק כמו שעולם הסלולר של ימינו שונה מזה של תחילת המאה.
עדות למגמה היא תחרות המפתחים שארגנה סמסונג מובייל העולמית (Samsung Developer challenge), שהזוכים בה הוכרזו לפני מספר ימים. הקריטריונים שהנחו את השופטים בבחירת הזוכים הם יצירתיות, ידידותיות ממשק המשתמש ותיכנות יישומים.
הלהיט בתחום האפליקציות:"מציאות מורחבת"
בפרס הראשון (פלאטינום) זכו שניים (שגם זכו ב- 100 אלף דולר כ"א) שפיתחו אפלקציות בעלות פוטנציאל מסחרי המספקות מידע שימושי המאופיין על פי מיקום גיאוגרפי:
1. Cinetrailer, יישום של מפתחים איטלקיים, המאפשר קבלת מידע עדכני על עולם הקולנוע
2. Ompass World Cities, יישום של חברה קוריאנית המציג על צג הסלולר מצפן - אבל עם שכבות של מידע "מציאות מורחבת" (Augmented Reality).
במגזין האינטרנטי PocketGamer התפרסם ראיון עם שוקיון שין, המפתח הקוריאני של ה- Ompass World Cities שהסביר מדוע לדעתו האפליקציה שלו זכתה בתחרות: "היישום שלנו ניצל באופן אופטימלי את החומרה שמגיעה עם מכשיר ה- Samsung Omnia 2, כמו: GPS, מד תאוצה, מצפן, רטט ומצלמה. וידאנו שממשק האפליקציה ישתלב בצורה הטובה ביותר עם ממשק המשתמש של המכשיר".
לקבל מידע עדכני לפי מיקום
"הודות להתפתחות הטכנולוגית של המכשירים והגישה החופשית לאינטרנט, ה"מציאות המורחבת" הפכה לתחום הלוהט בעולם הסמארטפונים", אמר שין כשנשאל מה היתה ההשראה שלו לפיתוח האפליקציה.. "בגירסה הראשונה ל- Ompass World Cities יש שתי פונקציות עיקריות: האחת היא מצפן דיגיטלי והשניה היא מידע המבוסס על מיקום המשתמש המציג את הזווית והמרחק שלו ביחס לערים גדולות בעולם.
"בגרסה הבאה נספק גם מידע מפורט עבור כל עיר. כך המשתמש יוכל לראות איפה הוא וכמה הוא רחוק מתחנת הרכבת התחתית, שדה התעופה, המסעדה, התיאטרון, המוזיאון או הפארק".
האפשרויות המגולמות באפליקציות המציאות המורחבת יכולות לקחת אותנו רחוק מאוד. אם עכשיו אפשר לכוון את מצלמת הסלולרי שלנו אל אובייקט מסוים ולקבל עליו מידע און ליין, אולי גם יגיע היום שבו נוכל לקבל מידע על כל בן אדם אקראי שנכניס לפריים. ללא ספק, יהיה מעניין לראות את ההזלכות שיהיו לטכנולוגיה הזו על החיים של כולנו.