האם יש קשר בין מוסיקה המושמעת לעובר מהבטן להתפתחותו כשיצא אל מחוץ לרחם? איזו מוסיקה כדאי להשמיע לו? מה היא המוסיקה המושמעת ביותר על ידי אימהות? והאם הוא יזהה את המוסיקה כאשר יצא לאוויר העולם...? המאמר הבא יענה על השאלות הללו.
השמעת מוסיקה לעובר על ידי אמו
מהלך הריון האישה העובר מפתח יותר ויותר את חוש השמיעה שלו.
לקראת השבוע ה-30 העובר כבר ממש ישמע רעשים סביבתיים, את דופק אמו, יזהה את קולה וקולות מוכרים אחרים וגם ייהנה ממוסיקה שהיא משמיעה לו.
העובר והאם מרגישים תחושת רוגע ומפיקים הנאה וחיזוק הקשר ביניהם בעת שמיעת צלילים, שירים ובכלל כל סוג של מוסיקה שמובילה גם את האם וגם את הובר למצב של נחת ומרגוע.
מחקרים הוכיחו שמוסיקה שהושמעה לעובר על ידי האם כשהיה ברחם הצליחה להפיק את אותה הרגשה של רוגע והנחה אצלו גם מחוץ לרחם.
התפתחות העובר בעקבות המוסיקה שתושמע לו מהבטן
העובר מפתח אינטיליגציה, ומתפתח רגשית וגם שפתית כבר מהבטן באמצעות המוסיקה המושמעת לו.
אכן, סוג המוסיקה ותוצאות השמעתה יהיו אינדיבידואלים לכל עובר/תינוק אך הסגנון המוסיקלי המושמע ביותר הינו הקלאסי, המוסיקה הקלאסית השקטה והרכה.
בדרך כלל אימהות ישתמשו במוצארט, בייבי מוצארט או בייבי איינשטיין שהם מהבולטים והמושמעים ביותר לתינוקות ולעוברים ויש כאלו שיעדיפו להשמיע מוסיקה בעת ערך סנטימנטלי עבורם ולא בהכרח קלאסית או מוכרת.
יש אומרים שתינוקות שהושמעה להם מוסיקה עוד מהרחם נולדו שלווים ורגועים יותר.
השמעת מוסיקה לעובר אפילו לשיר לו זו היא דרך מצוינת לתקשר אתו ולגרום לו להרגיש את אמו קרובה יותר.
מנגינות, צלילים, שירים אהובים הכול יכול להיות כלול בקטגוריית השירים שהעובר שלך אוהב..לפעמים הבעיטות והתנועתיות בבטן יוכלו חעזור לך לדעת בוודאות האם העובר אכן אוהב את מה שאת משמיעה לו.
מוסיקה היא מרפא, שלווה והרבה נחת עבור אוכלוסיות מסוימות היא מהווה כחלק מטיפול להרגעת הנפש והחלמה על ידי ריקודים, חוגי שירה בציבור, שמיעת מוסיקה למטרות תרפיה בבתי חולים מסוימים אף משלבים שירה בציבור כחלק מתוכנית טיפול עבור מטופליהם בארץ ובעולם ולכן אין פלא שמוסיקה תשפיע כל כך הרבה גם על האוזן הרכה והזכה שלא הכירה הרבה קודם לכן ומקבלת את צליליה הראשונים עוד מהבטן ושלאמא יש את הזכות לבחור אותם עבור עוברה.