הייתם מעורבים בתאונת דרכים? ביטוח רכב יסייע לכם לטפל בכל נזקי הרכב וגם בנזקי הגוף. לפניכם שאלות ותשובות שכדאי מאד להכיר לכל צרה שלא תבוא.
כיצד משכללים את גובה הפיצוי בתאונה?
מהרגע בו מפעילים את פוליסת הביטוח עובר הטיפול בתאונה ובפיצוי לידי חברת הביטוח. מנגנון החברה פועל כמכונה משומנת על פי נהלים ותקנים ברורים. שמאי רכב מטעם החברה מבצע בדיקה של הרכב הניזוק והערכת נזק, את הדו"ח הוא יעביר אל חברת הביטוח שמצידה תפצה את בעל הביטוח. כמובן שבמקרה בו רכב נוסף מעורב הפיצוי ישוכלל לפי סוג הביטוח וגובה ההשתתפות העצמית.
מי משלם את דו"ח שמאות הרכב במקרה של תאונה?
בשלב הראשון מי שסופג את תשלום שמאי הרכב הוא בעל הרכב. לאחר מכן בשלב בו חברת הביטוח אמורה לפצות את הלקוח סכום התשלום לשמאות הרכב ישולם כחלק מן הפיצוי, אלא במקרים בהם אין לרכב ביטוח מקיף.
מה גובה הפיצויים במקרה של גניבה עם ביטוח מקיף?
רכב שעבר תאונה או רכב שהורד מהכביש בעקבות פגיעה המבוטח בביטוח מקיף יזכה במלוא הפיצוי, גובה ההשתתפות העצמית תלוי באופן ישיר בסוג הביטוח ובפוליסה שנקבעה מראש.
בתוך כמה זמן מחוייבת חברת הביטוח לפצות את הלקוח שלה?
כל חברת ביטוח מתחייבת למספר ימים שונים. עם זאת יש לקחת בחשבון את זמן הטיפול והפעלת הפוליסה שאינו נספר בשלב הראשון אלא לאחר קביעת גובה הנזק ורמת הפיצוי. לרוב מדוב בכ-60 ימי עבודה, במהלכם במידה והביטוח הינו מקיף יכול בעל הרכב ליהנות משירות של רכב חלופי.
האם רכב שנגנב ובתוכו המפתח יזכה בפיצוי כספי?
סוגיה זו נידונה כמעט מדי יום בחברות הביטוח. באופן גורף ביטוח הרכב יופעל רק במקרה שבעל הרכב מחזיק במפתחות הרכב. עם זאת במקרים מסויימים הנידונים לגופם ייתכן כי יזכה נהג הרכב בפיצוי גם אם מפתח הרכב (הרזרבי) לא בידיו.
האם ביטוח צד שלישי מספיק בכדי לקבל את מלוא הפיצויים במקרה של תאונה שלא באשמת בעל הרכב?
במידה ויש לכם ביטוח צד ג' אך האשם בתאונה הינו הרכב השני בוודאי שתקבלו את מלוא הפיצויים, לא מחברת הביטוח שלכם אלא מחברת הביטוח של הרכב הפוגע.
מי משלם את הפיצויים במקרה שאין ביטוח לרכב?
כל רכב בישראל מחוייב בפוליסת ביטוח חובה, בלעדיה לא ניתן להעביר בעלות לרכב או לרכוש אותו. עם זאת נהג רכב שלא חידש את הביטוח שלו וניקלע לתאונה יהיה מחוייב במלוא הפיצוי, לרוב על ידי בית המשפט.