את הסעות העובדים רובנו מכירים. מדובר בדרך קלה ופשוטה עבור העובד להגיע עד למקום העבודה ובחזרה.
מצג אחד, אכן מובן שזהו שירות יוצא דופן עבור העובד אשר משרת אותו ומספק פתרון המהווה תוספת שירות איכותית וראויה.
אולם האם באמת משתלם לבעל העסק להחזיק הסעות עובדים ? האם באמת יש טעם בהשכרת מספר רכבים , או אפילו רכב אחד עבור חברה וכדו'? האם חברת הסעות באמת תספק את השירות המתאים ביותר עבור עסק? או שמא עדיף לכל עובד להגיע עצמאית.
על שאלות אלו נשתדל לענות.
פתרון הסעות העובדים מתאים במיוחד עבור חברות אשר עובדות מסביב לשעון- אבל לא רק.
כאשר מדובר על עבודה של מפעלים יצרניים לדוגמה, שעות העבודה משתרעות על פני יום ולילה על מנת לעמוד ביעדי הזמן הצפופים. מאחר ומדובר על נסיעות בשעות לא שעות, קרי, שעות לילה מאוחרות או לחילופין מוקדמות מאוד, קיימת סכנה ממשית בהתנהלות נהיגה בכבישים וכמובן בהגעה מסודרת בזמן.
לגוף מנגנון פנימי אשר מביא עייפות בזמן החושך ואילו להפך- אור היום מעורר. הוסיפו לכך משמרת אינטנסיבית וקיים כאן סיכון לא פשוט. נהיגה כזו מסכנת את חיי העובד והינה מאתגרת וקשה הרבה יותר מנסיעה סטנדרטית בשעות יום רגילות.
כאן הזמן לומר שלא רק שמירה על חיי העובדים ושמירה על בריאותם עולה פה על הפרק, אלא גם תחום זיהום האוויר, וגם עניין החנייה. מקומות רבים סובלים מחוסר במקומות חנייה ומשכירים עבור עובדיהם שטחים יקרים, אשר בסופו של יום יקרים הרבה יותר מאשר השכרת שירותי חברת הסעות.
קיים פתרון של השכרת אוטובוס לצרכים מיוחדים, הסעות לימי גיבוש וכייף וכמובן לצורך הסעה סדירה של כמות אנשים גדולה למפעלים.
לאור כל האמור לעיל , ניתן לראות בבירור שהסעות עובדים אינן רק הוצאה נטו עבר המעסיק, אלא מסוגלות לא רק לתרום למערך מסודר, עמידה בזמנים ויעילות, אלא אף להורדת עלויות , שמירה על תנאי הסביבה חסכון של חניות.
הסעות עובדים – לא רק תוספת שירות לעובד אלא בעיקר למעסיק.