מדינת ישראל ידועה כמקום יבש עם חורף נורא קצר וכמי שסובלת ממחסור חמור במים. לעתים תקופות אנו שומעים על הודעה בתקשורת העוסקת באיכות המים הירודה ולפעמים אף נמסר כי מים הזורמים בברזים שלנו לא נקיים מספיק ומכילים כימיקלים רעילים, חיידקים, טפילים שונים וכו'.
על מנת להתמודד עם בעיה זו יותר ויותר אנשים מחליטים היום לרכוש מסנן מים ביתי. להבדיל מקניית בקבוקי מים מינרליים שגוזלת לנו כסף רב ומאמץ פיזי קבוע, ובשונה מהמיני בר למטבח שתופס מקום יקר על השיש וצובר חיידקים- ניתן לרכוש מסנן מים איכותי במחיר הוגן ולהתקינו מתחת לכיור או על מערכת הצנרת הביתית. מערכת סינון מים שכזו חוסכת את הכסף והמאמץ הנלווה לרכישת בקבוקים קבועה, מעניקה מקום נוסף על השיש ובעיקר דואגת כי בכל זמן נתון ובכל מצב תוכלו ליהנות ממים בריאים ונקיים ממזיקים ורעלים.
רוב מסנני המים מותקנים מתחת לכיור ומתחברים לרשת אספקת המים סמוך לברז המים, בדרך כלל במטבח. ישנן מערכות שמתחברות לראש ברז אחד, ובו מותקן מתג שמאפשר לבחור בין מים רגילים ומים מסוננים. ישנה גם אפשרות לחבר מערכות לטיהור מים ליד לשעון המים בבית, כך שמים שעברו סינון יגיעו לכל הברזים בבית.
פעולת הסינון כרוכה בהזרמת מים דרך פילטר שמסנן חול, חלודה ולכלוך, והטיהור מנקה את המים ממתכות כבדות, מלחים שונים, ממיסים אורגניים וחיידקים. קיימים גם מיני ברים, שמותקנים מעל הכיור ומחממים ומקררים את המים. מערכות אלה מתחברות ישירות לברז או למערכת המים, ואפשר להוסיף להן גם מערכת טיהור.
ישנן מספר סוגי מסנני מים העובדים בשיטות שונות. המכשירים הפשוטים עובדים על סוגים שונים של מסננים. הסנן הפשוט ביותר הוא המכני, סנן זה מסיר חלקיקים מוצקים כמו חול, חלודה ופסולת מוצקה.
סנן פחם פעיל תפקידו לשפר את הטעם והריח של המים על ידי ספיחה של חומרים אורגניים וכלור. לעתים נעשה שימוש גם בנורה עם קרינה אולטרה סגולית שממיתה חידקים.
מערכת נוספת לסינון מים היא זו הפועל בשיטת אוסמוזה הפוכה. בשיטה זו המים עוברים דרך ממברנה חד כיוונית שמסננת את המים בצורה אופטימלית. החסרון של השיטה הוא העובדה כי התהליך פוגע גם בתכולת המינרלים שמצויים במים.