אין שום ספק בהרחקת יונים. היונים אמנם חביבות וידידותיות, אך כדאי לשמור על מערכת יחסים רחוקה מהן. תופעת קינון היונים בבנייני מגורים ובבתים פרטיים נפוצה מאוד. לאחר התמקמותן, ברב המקרים לוקח מעט זמן לגלות כי הן התמקמו. בתחילה זו רק היונה והתור ועוד אין קן אלא רק מתחילים בהקמתו. ברגע שכבר מגלים כי היונים כבר גרות בשכנות לנו, ברב המקרים מאוחר מידי.. האזור כולו צחנה, הוא מסריח, מלוכלך מאוד ומלא בחיידקים המתפשטים במהירות שיא. למי שיש מעט ידע או קרא את המאמר בנושא יונים וכל מה שצריך לדעת על היונה בוודאי יודע עד כמה יש לטפל במפגע במהירות.
אז איך להרחיק יונים? כלל ראשון - בצורה הומאנית שתבטיח את שלום היונים ולא תפגע בהם. כלל שני - בצורה בטיחותית שבתבטיח את שלומכם. הרחקת יונים מגובה עשויה להיות מסוכנת במיוחד. במקרים כאלה, יש להיעזר באנשי מקצוע המתמחים בתחום וברשותם השמכות להרחקת יונים מגובה.
קיימים כיום עזרים רבים העשויים להבטיח את הסביבה שלכם נקייה מיונים. שימוש בחומרי הדברה, רעל, גרימת מוות, דבק וכד', אינו מוסרי והוא עבירה על החוק! ובנוסף הם אינם יעילים לטווח הארוך. היונים ישובו ויתמקמו שאותם האזורים בדיוק תוך זמן קצר. לכן, יש להקים מיגון סביב הבית או בניין המגורים אשר ימנע את הגישה של היונים. יש לכתר מרפסות, מסתורי כביסה או אזורים רחבים ברשת פלסטיק שקופה להרחקת יונים. רשת הפלסטיק השקופה אינה בולטת לעין והתוצאה מראה אסטתי ונקי. עזרים נוספים כמו דוקרנים להרחקת יונים או סלילים להרחקת יונים, עשויים להיות יעילים מאוד במקומות צרים כמו מעקות, מרזבים, חלונות, שלטים וכד'.