ישנם הבדלים מהותיים בין הוצאות האחזקה הנדרשות עבור רכבים פרטיים ביחס לרכבים מסחריים. בשורות הבאות כמה פרמטרים שהמחייבים התייחסות נרחבת טרם רכישת רכבי מסחריים ופרטיים דרך השוואה בין רכבים מסחריים מהסוג של מוניות לבין רכבים פרטיים. מפאת השוני הרב בין שתי קטגוריות הרכבים הנ"ל, חשוב גם להתייחס לאופי של בדיקת רכב מסחרי בנתניה לעומת בדיקת רכבים פרטיים לפני חתימה על עסקת הרכישה.
עלויות ראשוניות ושוטפות
רכבים פרטיים משתייכים לתחום אחר לגמרי מזה של הרכבים המסחריים. שוני זה נותן את אותותיו לא רק בהתייחס להוצאות הרכישה הראשוניות עבור הרכב, אלא בא לידי ביטוי גם בהוצאות הנדרשות עבור אחזקתו השוטפת לצד אפשרויות נוספת שהרכב מציע עבור משתמשיו. ביחס לרכישת רכב פרטי, רכישת מונית בעלות חד פעמית לרבות עלויות האחזקה כרוכות בהוצאות גבוהות הרבה יותר. כאן חשוב להתייחס גם לעלויות היקרות של ביטוח החובה והרישיון השנתי כמו כן הוצאות הדלק והטיפולים הנדרשים כמו למשל עבור בדיקת רכב מסחרי בנתניה מהסוג של מוניות כאמור.
עלויות אחזקה
מעבר להוצאות אלו קיימות הוצאות נוספות עבור רכבים מסחריים מסוג מוניות דוגמת השכרת מספר מונית, עלות מכשיר הקשר, אחזקת המונה במונית, תשלום שוטף לתחנת המוניות כלומר דמי חברות ועוד טיפולים הנדרשים להיעשות בתדירות גבוהה ביותר מאשר רכבים פרטיים. קיימים מספר גורמים המשפיעים על עלויות האחזקה. ברכבים יד ראשונה משנתון חדיש סביר להניח כי לא יהיו בעיות רבות להבדיל מרכבים משומשים יד שנייה או שלישית עם היסטוריה ארוכה יותר ושנתונים יותר ישנים.
ביטוחים ודלק
אנו ממליצים להביא בחשבון את העלות הכוללת והסופית של הרכב לרבות מצבו, השנתון שלו ומספר הקילומטרים שהוא גומע בכל שנה. כיום אין שום אפשרות לוותר על ביטוחי החובה וחשוב בנוסף להתייחס לעלויות הנדרשות עבור ביטוח מקיף או צד שלישי שמסתכמות לרוב בין 250 שקלים ל-350 שקלים. עלויות הביטוח עבור רכב מסחרי מסוג מונית יקרות יותר. כאשר מדובר ברכבים מסחריים צריכת הדלק גבוהה יותר וחשוב לברר ראשית מהי עבור כל ליטר.