אין כל צורך לחכות לרגע בו אתם מגלים את הביצים נחות להן בנחת בקן בעליית הגג. אתם הרי תתמלאו רגשות אשם למראה הביצה התמימה שאין כל עוול בכפה ותבטיחו לעצמכם שתמתינו עד שהביצה תבקע ואז תפעלו. בינתיים החיידקים והטפילים משתלטים על כל האזור, חודרים אליכם הביתה, מתלבשים על הבגדים שלכם, על המצעים שלכם, על ראש הילדים שלכם ועל בעלי החיים שלכם. חיש קל מתגלים כינים, פרעושים, גירודים, וצצות להן דלקות, מחלות קשות והרשימה עוד ארוכה.
מדוע לא לעשות עם זה משהו קודם? מדוע לא לדאוג שהסביבה שלכם מוכנה וערוכה לקראת חדירת היונים? בנתיית תשתית להרחקת יונים מאזור המגורים קלה ופשוטה יותר אם עושים זאת טרם התיישבותן של היונים.
איך עושים את זה?
קיימים עזרים רבים להרחקת יונים. אזורים גדולים ורחבים כמו מרפסות ומסתורי כביסה, ניתן לסגור ביעילות בידי רשת פלסטיק שקופה להרחקת יונים. עם רשת הפלסטיק יוצרים חוצץ ומונעים גישה מהיונים להיכנס לחלל המרפסת. היתרון של רשת הפלסטיק הוא בעובדה שהוא חוסם את כניסת היונים אך במקביל אינו חוסם את כניסת הרוח והאוויר. כאשר מתקינים את רשת הפלסטיק מתוחה ויציבה כהלכה, היא עשויה להחזיק מעמד שנים. הרחקת יהיונים מהמפרסת שונה מהרחקת יונים מהגג או מאזורים צרים אחרים. באזורים צרים שלא ניתן לחסום ברשת פלסטיק, קל יותר להתקין דוקרנים או סלילי רטט. המטרה - מניעת גישה לעמידת היונים על האזורים הצרים. את הדוקרנים להרחקת יונים או את סלילי הרטט להרחקת יונים מתקינים על אזורים צרים במיוחד כמו מעקות, פרגולות, גדרות, אדן חלון, שלטים בבתי עסק ועוד.
הדוקרנים עשויים להיות מסוכנים מאוד בסביבת ילדים קטנים או בסביבת חיות מחמד, לכן, כאשר המקום נגיש להם, מומלץ להשתמש בסליל רטט. נחיתת היונה על סליל הרטט גורמת לסליל לרטוט ובכך מבהילה ומבריחה את היונים.
בכל מקרה של הרחקת יונים, יש 2 כללים חשובים מאוד!
כלל ראשון, אין להסתכן בהתקנת מוצרים להרחקת יונים במקומות גבוהים ובאזורים מסוכנים לבד. יש להיעזר באנשי מקצוע בעלי ניסיון וידע וביטוחים לביצוע עבודות אלו.
כלל שני, בשום אופן, אין לנקוט בשיטות להרחקת יונים שעלולות לפגוע בהן. יש לנקוט בדרכים ההומאניות ביותר. הן גם היעילות ביותר.