דירה חדשה בשונה מכל מוצר חדש אחר, אינה מגיעה עטופה בניילונים ומוכנה לשימוש. על מנת להביא אותה למצב בו אפשר לאכלס אותה ולהתמקם יש לנקות אותה היטב מכל שאריות חומרי הבניין, כתמי צבע, ניקיון הרובה שממלאת את החריצים שבין האריחים וכד'. זוהי אינה משימה פשוטה ולכן יש להיערך לכך בהתאם.
סביר להניח שהקבלן שממנו רכשתם את הדירה לא ימסור לכם מפתח לבית עמוס בפסולת בניין שיש לפנות בעזרת מכולה מיוחדת. אבל סביר באותה המידה שהוא לא יפנק אתכם בניקיון של חברת ניקיון מקצועית המעניקה שירותי ניקיון לדירות חדשות. כי הרי יש כאלה. אם אין ביכולתכם לשכור שירותי חברת ניקיון, ניתן לבצע את העבודה בכוחות עצמם. זוהי אמנם לא משימה פשוטה אך היא גם לא בלתי אפשרית.
מומלץ להיעזר בחברים או בבני משפחה על מנת להגדיל את מצבת כוח האדם ובכך לחסוך בזמן ובאנרגיה. יש לחלק את העבודה על פי סדרי עדיפויות.
ראשית יש לפנות לכלוך גדול, בהמשך לקלף, לגרד ולשייף כתמי צבע, דבק ושאריות חומרי בניין, אחר כך יש לנקות אבק מהרצפות, החריצים, הארונות וכל חלל הדירה, לנקות ניקיון יסודי את החלונות, הדלתות והפאנלים ולבסוף יש לשטוף את הבית ולהבריק אותו.
בתם הניקיון, ובטרם אתם פורקים את הארגזים, מומלץ לוודא כי אין כל צורך בביצוע פוליש ובהדברה. הרצפות חדשות ומבריקות, אך אם הן לא מבריקות דיין, ניתן לבצע פוליש להברקת הרצפות. יש לוודא כי הרצפות שלכם מתאימות לביצוע פוליש.
מומלץ לבצע הדברה ירוקה עוד בטרם איכלוס הבית וזאת על מנת להבטיח את עצמכם מפגיעה או הרעלה.