עשר השנים האחרונות היו ללא ספק השנים שבהם תעשיית המשחקים עברה שינוי מהותי במעבר של רבים ממשחקי שולחן וקופסא ישנים וטובים למשחקי מחשב וכמובן משחקי רשת המשוחקים על גבי האינטרנט.
דווקא בקרב הילדים נותרה נאמנות גבוהה יחסית למשחקי הקופסא הותיקים והטובים. ייתכן ומדובר בבעייתיות של הילדים לשחק במשחקי הרשת המורכבים וייתכן כי פשוט בגילאים הללו יותר נחמד ונעים לשחק עם חברים בשר ודם ולא שחקנים וירטואלים. העובדה היא כי יש ביקושים עולים למשחקי חברה ושולחן "כמו פעם".
שאלת השאלות – זה באמת מעניין אותם?
התשובה חדה וברורה - כן. ילדים בגילאים צעירים (6-10) מעדיפים לשחק עם חברים ובני משפחה שלהם במשחק שולחן מעניין ומאתגר שיוצר ויכוחים ותחרותיות בין המשתתפים. הדבר מעניק להם ריגוש וחוויה מעניינת הרבה יותר מרביצה מול מסך המחשב או מכשיר הסלולאר (למי שיש כבר) ובו הם מנותקים מחברים או בני משפחה הקרובים אליהם ונוטלים עימם חלק במשחק.
איזה משחקים לילדים מבוקשים כיום?
בקרב ילדים רבים יש פופולאריות רבה למשחקי ילדים ותיקים ומוכרים דוגמת מונופול, טקטיקו, הרמז וטאקי כמובן. כל אלו נחשבים אולד סקול ומשחקים שפותחו לפני שנים רבות ולאו דווקא לילדי ישראל.
משחקים לילדים שהופכים פופולארים במיוחד ואשר פותחו בעת האחרונה למשחק בקרב ילדים בכלל וילדים ישראלים בפרט הם קראסט – משחק השליחים, טקסי דרייבר – משחק הנהגים, גולפר – משחק גולף מיוחד ועוד מספר משחקים שהם ללא ספק רענון בתחום המשחקים לילדים בישראל.
היכן רוכשים משחקים חדשים לילדים?
משחקים חדשים לילדים שפותחו בעת האחרונה והם רעננים ומותאמים לצרכי הילדים של היום ניתן לרכוש ברשתות המובילות למשחקים או מוצרי פנאי וכמובן און ליין. ניתן לרכוש באתרי הבית של הרשתות המובילות וגם באתרים של חברות המתמחות במכירה של משחקי ילדים בגילאים שונים.
מה כדאי לבדוק לפני הרכישה?
לפני שרוכשים משחקי ילדים חדשים כדאי להתייעץ עם הילד לגבי המשחק לאחר שמראים לו את המשחק עצמו, תמונות שלו או הסבר על חוקי המשחק. לאחר מכן חשוב לבדוק שמדובר במשחק שמתאים לגיל הילד וכמובן לבדוק שכל החלקים בו בטיחותיים ואכותיים.