ריהוט הוא מונח רחב במיוחד
כשמדברים על ריהוט לבתי ספר או ריהוט למתנ''סים, ברור שבכל אחד מהמקרים מדובר על רשימה שונה של פריטים שנדרש לרכוש. מספר חדרי הלימוד או מספר התלמידים הם המשתנים העיקריים שייכנסו לתמונה, אך גם סדר היום שאמור להתנהל במוסדות. במקרה של מתנ''ס, למשל, מושם פעמים רבות דגש על מתקני כושר וספורט, בין אם פנימיים ובין אם חיצוניים, דוגמת סולם אופקי, סולם טיפוס איגלו, מתקן טבעות, מתקן טיפוס, מתקן לביצוע כפיפות בטן בעמידה, שק איגרוף ועוד.
הריהוט, הן בבתי הספר והן במתנ''סים, יכלול כמעט תמיד כיסאות, שולחנות (הן רגילים והן שולחנות מחשב), ארונות, ספסלים, ספריות – והרשימה עוד ארוכה. הבחירה של אלה צריכה להתחשב ברמת העמידות של הרהיטים, בחומרי הגלם הספציפיים או אפילו בעיצוב, שצריך להיות נעים לעין, או להתאים לאווירה שמעוניינים ליצור.
כדי להפוך את הביקור של הילדים במקום לנעים יותר, בעיקר במקרה של ריהוט למתנ''סים, חשוב לרכוש גם פריטי משחק ויצירה מסוגים שונים. בין השאר, מדובר כאן על כן ציור וארונית לייבוש ציורים, לוחות צבעים או אותיות, לוח איקס מיקס ("איקס עיגול") או לוח חשבוניה.
דגשים במציאת הריהוט האידיאלי
כאשר רוכשים ריהוט לבתי ספר או ריהוט למתנ''סים, ברור כי הרהיטים הנבחרים צריכים למלא מספר תנאים בסיסיים. הם צריכים להיות לא רק נוחים לתפעול, אלא גם עמידים – הרכישה צריכה לשמש את בתי הספר לתקופה בת מספר שנים לפחות. כדי למנוע פגיעות בילדים או בבני הנוער, חשוב לוודא שהרהיטים הם הבטיחותיים ביותר שניתן להעלות על הדעת, כפי שיעידו בוודאי תווי תקן שהם פשוט חייבים להחזיק בהם.
רכישה של רהיטים עשויה להגיע לסכומי כסף משמעותיים, ולכן מומלץ לרכוש אותם במקום אחד המציע ציוד למוסדות מכל סוג: לא מן הנמנע שרכישה "סיטונאית" של פריטים תאפשר הנחות משמעותיות על כל אחד מהם. כדי שלא לרכוש רהיטים שאינם מתאימים, או אפילו לא נדרשים, חשוב להעביר לגורמים המוכרים את כל הדרישות, המאפיינים והצרכים של המקום. כך, למשל, מספר הילדים, או הפעילויות שמעוניינים להעמיד לרשותם.