עוד מימים ימימה היה היהלום פריט מבוקש בכל רחבי העולם. לאורך השנים, כיאה לאבני חן נחשקות, הצליחו היהלומים להתקשר לאגדות, קללות, רומנים, מעשי מרמה, פשיטות רגל ועוד ועוד סיפורים מרתקים. הנה כמה סיפורים של היהלומים המפורסמים בעולם ששבוצו בתכשיטי יהלומים ועל טבעות אירוסין שהוענקו לנשים העשירות בעולם:
טבעת אירוסין משובצת יהלום אגרה (Agra Diamond):
יהלום בגוון וורוד בהיר, בצורת כרית, שוקל כ- 28.15 קראט, ורמת ניקיונו VS2. שמו של היהלום הוענק לוכמחווה לעיר אגרה שבהודו, אשר שימשה כמרכז האימפריה המוגולית בין המאות ה-16 וה-19. מייסד האימפריה המונגולית, זהיר א-דין מוחמד הידוע בכינויו 'באבור', היה ידוע בחיבתו ליהלומים ואבני חן ונהג להעניק לנשותיו טבעות אירוסין מעוצבות מרשימות ויוקרתיות, אותם קיבל משבוייו הרבים, ביניהם יהלום אגרה. ב-1739 נכלל היהלום המרשים כחלק מן האוצרות שהועברו לבעלותו של נדיר שאה, שליט האימפריה הפרסית, כתנאי לנסיגתו מהודו, אך ככל הנראה במהלך מסעו של השליט חזרה למולדתו פרס, נתפס היהלום ונותר בידיים הודיות. במהלך המאה ה-19, כאשר החל שלטונה של הממלכה הבריטית על חלקים נרחבים בחצי האי - עבר היהלום לבעלותם של פקידים וסוחרים בריטים שונים שליטשו היהלום וסחרו בו לאורך השנים. ב-1990 בעודו שוקל 32.24 קראט, נמכר היהלום במכירה פומבית לחברת Siba מהונג קונג, שם לוטש מחדש לגודל ולצורה הנוכחית. שוויו של יהלום אגרה מוערך כיום בכ- 7,000,000 $ לערך. מעניין אם יש אישה ברת מזל שנהנת מיהלום זה על טבעת אירוסין נוצצת??
טבעת אירוסין משובצת יהלום דאריה-אי-נור (Darya-ye-Noor Diamond):
יהלום נדיר בצבע וורוד-חיוור, בצורת מלבן, הנחשב לאחד היהלומים המלוטשים הגדול בעולם ; משקלו 182 קראט. משמעות השם דאריה-אי-נור בפרסית היא "ים של אור".מוצאו של היהלום בחבל אנדרה פראדש שבהודו. לאחר כריית היהלום הוא היה בבעלותם של שליטי האימפריה המוגולית. בשנת 1739 פלשה פרס לצפון הודו והחלה לרדת דרומה ולכבוש את בהדרגה את חצי האי - כתנאי לנסיגה, להפסקת הטבח בהמונים ולהשבת המושכות לקיסר המוגולי, דרש שליט האימפריה הפרסית, נדיר שאה, בעלות על כל האוצרות של השושלת המוגולית כולל תכשיטי יהלומים יוקרתיים במיוחד - בהם נכלל גם יהלום הדאריה-אי-נור (כמו גם יהלום הקוהינור וכס הטווס המוזהב). לאחר מותו של נדיר שאה, ירשו את היהלום שליטים פרסיים. אחד מהם, פתח עלי שאה קג'אר, אף הגדיל לעשות כאשר חרט את שמו על אחת מדפנות היהלום. שליט נוסף בשם נאסר א-דין שאה קג'אר האמין בכל לבו כי מקור היהלום בכתרו של כורש, מלכה הראשון של הממלכה הפרסית, וענד בגאווה את היהלום כסיכת דש. במחקר שהתפרסם ב-1965 נטען כי היהלום זה הוא חציו הגדול של יהלום ורוד אדיר מימדים מימי האימפריה המוגולית אשר כונה בשם "יהלום השולחן הגדול". חציו השני, כך נטען, שוקל כ-60 קראט ומכונה בשם נור-אל-עין (Noor ol Ein) אשר משובץ בכתר מפואר הנושא את שם היהלום. כיום, היהלומים דאריה-אי-נור ואחיו הקטן, נור-אל-עין, שמורים באוצר התכשיטים הלאומי המצוי בבנק המרכזי של איראן, בעיר הבירה טהרן.
טבעת אירוסין משובצת יהלום אורלוב (Orlov Diamond):
יהלום בגוון כחלחל - לבן השוקל כ- 189.62 קראט, צורתו כחצי ביצה. מקורו של היהלום בהודו, והוא היה בבעלותם של שליטי האימפריה המוגולית. במאה ה-18, ביחד עם יהלומים ואוצרות נוספים עבר היהלום לבעלות פרסית. ב-1947, לאחר רציחתו של שליט פרס, הרודן נדיר שאה, על ידי שומריו, גנב את היהלום חייל אפגני ומכאן התגלגל היהלום עד שהגיע לידיו של סוחר אבני חן מאמסטרדם בשם שאפרס. שמו של היהלום ניתן לו בשנת 1772 לאחר שנרכש על ידי הרוזן גריגורי גריגוייביץ' אורלוב. אורלוב בחר להעניק את היהלום על טבעת אירוסין לאהבת חייו, קתרינה הגדולה, קיסרית האימפריה הרוסית, אשר התאלמנה מבעלה הצאר פטר השלישי. על אף המחווה הרומנטית, קטרינה דחתה את חיזוריו של אורלוב, אשר בחר לשים קץ לחייו והתאבד. בהוראת קטרינה הגדולה, שובץ היהלום בשרביט האימפריאלי הרוסי והוא מוצג כיום בבית קרן היהלומים הממשלתית במוסקבה.