אנו נתקלים מעת לעת במונח עיבוד שבבי, אך לא בטוחים למה בדיוק הכוונה. חשוב מאד להבין כי בניגוד לנהוג לחשוב, עיבוד שבבי לא מתמקד בעבודה עם שבבים אלקטרוניים. העיבוד השבבי קיבל את שמו, משום שבתהליך העבודה הנ"ל, נוצרים שבבים קטנים מתוך החומר שעמו עובדים. למה בדיוק הכוונה?
העיבוד השבבי, בניגוד לסוגי עיבוד אחרים, כולל עבודה על חתיכה גדולה מאד של חומר גלם. דרך עבודות שונות על אותו גוש של חומר גלם, יוצרים בעצם את התוצר הסופי. כלומר, העיבוד השבבי הוא לא תוצאה של חיבור בין חלקים שונים או עיוותם - אלא פשוט שינוי בגוש החומר עצמו, ע"י ביצוע מגוון רחב מאד של פעולות. מאחר שבפעולות הללו ניתזים שבבים קטנים - קיבל העיבוד השבבי את שמו.
מידע מקיף בנושא
? מהן פעולות העיבוד השבבי? - עיבוד שבבי יכול לכלול שפע של פעולות שונות, ושימוש במכשירים שונים. בעיבוד שבבי מבצעים בין השאר חריטה בחומר, ליטוש בחומר, כרסום בחומר, ניסור בחומר, קידוח בחומר, והשחזה של החומר. בהתאם משתמשים כמובן במכשירים שונים כמו מסורים, מקדחים, משחזים, וכיו"ב לטובת העיבוד של החומר. בכל המקרים הללו המכשירים לוקחים את גוש החומר, ומשנים את צורתו.
? החומרים לעיבוד שבבי - לא כל חומר הוא בהכרח החומר הטוב ביותר לעבודות של עיבוד שבבי. יש חומרים שהם קשים במיוחד, ולא מגיבים היטב לפעולות העיבוד הנ"ל. עם זאת, יש בכל זאת מגוון עצום של חומרים שבהחלט מתאימים לעבודות הללו. בין השאר מדובר על חומרים כמו עץ, ארד, פליז, פוליאוריתן, אלומיניום, פלדה, ודלרין. מדובר על מגוון רחב מאד של חומרים, שמשמשים כמובן בתעשיות שונות ומגוונות.
? מה המצב בישראל? - יש לציין כי ישראל נחשבת למעצמה בתחום העיבוד השבבי. הדבר מתבטא בשני מובנים. ראשית - בישראל מייצרים כלים רבים לעיבוד שבבי אשר מיוצאים לכל העולם. שנית, ישראל גם מתמחה בעבודות שונות בתחום, ויש מספר מפעלים בתחום אשר מספקים את שירותי העיבוד השבבי.
עיבוד בשירות התעשייה
כמו שיטות עיבוד אחרות, גם העיבוד השבבי נמצא כמובן בשירות התעשיות השונות, במגוון רחב של תחומים. ניתן למצוא את עבודות העיבוד השבבי בתעשיות החלל והתעופה, תעשיות התחבורה, הרפואה, הנשק, וכיו"ב.