כמה עצות ובדיקות קצרות לרכב שתוכלו לבצע בעצמכם, לפני שאתם לוקחים את הרכב לבדיקה מקצועית במכון. כמה בדיקות מהירות לרכב שיגרמו לכם לא ללכת או להפך כן ללכת לבדוק את המכונית במכון מקצועי, לפני הקניה.
קודם, הייתי רוצה להגיד מספר מילים על דעות הקדומות כגון: עדיף לקנות רכב "מרופא" או "מנכה", או עדיף מאדם פרטי מאשר מחברה – שטויות! לא צריך להתייחס לזה ברצינות! אילה סתם דעות קדומות. בכלל לא בטוח, בלשון המעטה, שרופא ונכה מטפלים ברכב יותר מאדם אחר. בכלל לא בטוח שרופא ונכה נוסעים לאט או נוסעים רק בעיר או בכפר ... זה סתם שטויות! יש דברים אחרים שכדאי לחשוב עליהם לפני שקונים מכונית משומשת.
אחרי כמה בדיקות שאתם תעשו קחו את המכונית למכון טוב שאתם תבחרו ולא המוכר.
גוף המכונית- באור יום בדקו את צבע המכונית. בדקו אם הצבע מקורי, בדקו אם יש תיקוני צבע בחלקים מסוימים ברכב שנעשים כמעט תמיד בעקבות תאונה, בדקו אם יש חלודה. אפשר לקחת את הרכב למוסך טוב שיבדוק, לא בטוח שיחייבו אתכם כסף על הבדיקה הזו. אני מכיר מוסך ברחובות שיעשה את הבדיקה הזו עבורכם.
צבע המכונית: האם ישנם חלקי פח ברכב עם גוון שונה? גוון שונה עלול להיות בשל תיקון פגיעה עם חומר פלסטי.
חלודה: כדאי מאוד להתרחק מרכב עם חלודה, חלודה מתפשטת עם הזמן. חלודה בודקים במסגרות של החלונות, בידיות של הדלתות, ברצפת הרכב, בתושבות בולמי הזעזועים, בכנפיים ליד הגלגלים, הרימו שטיחים בדקו ביסודיות, אין צורך להתבייש.
צבע מקורי: צבע מקורי של הרכב בודקים בצבע של תא המנוע מבפנים או בפתחי האוורור של הרכב, יש הבדל בין צבע דהוי בגלל ש"עמד" בשמש לבין צבע שונה, צבע דהוי זה בסדר, אם הצבע שונה הרכב עבר צביעה מחדש ואתם צריכים לברר את הסיבה, בדרך כלל וכמעט תמיד ברור ומובן מאליו שזה בעקבות תאונה.
ריצפת המכונית: ריצפת המכונית חייבת לעבור בדיקה! אם שילדת המכונית פגועה יהיו בעיות של איזון והיגוי שיכולים לעלות הרבה כסף לתקנם. ומזה אתם רוצים להימנע. חלודה רצינית יכולה להסתיים בתאונה, כדי לבדוק שלדה של רכב צריך לזחול מתחת למכונית או הכי טוב לשלם סכום קטן למוסך שירים את הרכב על הליפט ויבצע את הבדיקה הזו עבורכם, אם החלטתם לזחול מתחת למכונית קחו פנס. אם מצאתם חלודה, תנו עליה מכות עם כלי מתכתי ובדקו עד כמה היא מתפוררת.