חדרי קירור הם שם כולל למערכי קירור הנמצאים לרוב בחנויות שיווק ורשתות מזון ובמיוחד באזורי המחסן שלהם. חדרי קירור כשמם הם, חדרים המוסבים או הנבנים כחדר נפרד בתוך מחסן ומשמשים לקירור מוצרי מזון, בעצם זהו מקרר ענק אשר ניתן להכנס אליו ולאחסן בו מוצרים בכמות גבוהה. חדרי קירור נשמרים קרים באמצעות מדחסים חזקים ועל ידי ויסות קבוע של הטמפרטורה הנדרשת בחדר. ניתן למצוא חדרי קירור במחסני רשתות השיווק, במסעדות, במפעלי מזון וגם במפעלי הייטק העוסקים ברכיבים, אשר נשמרים בקירור להארכת חיי המדף.
מהי חלבייה
כחלק מהמוצרים הנכנסים לקטגוריית חדרי קירור או מקררי ענק, ניתן למצוא מקרר חלבייה. מקרר החלבייה הוא מקרר העומד אל מול הלקוח בתוך חלל החנות, מקרר החלבייה הוא מקרר פתוח אשר בו מאוחסנים פירות וירקות המצריכים קירור וכן מוצרי חלב. המוצרים הנשמרים בחלבייה הינם מוצרים שלא דורשים הקפאה, אלא רק שמירת טמפרטורה נמוכה יחסית לסביבה, כלומר בין שתיים לעשר מעלות. למרות היות החלבייה מקרר פתוח, המנועים שבה שומרים על רמת טמפרטורה קבועה ונמוכה מבלי להיות מושפעת מהסביבה שיכולה להיות חמה יותר. הגנה צידית ובידוד חכם ועבה שומרים עליה מלהתחמם בשל חום החנות.
יתרונותיה של החלבייה
רוב הלקוחות מעדיפים את השימוש בחלבייה פתוחה ומוארת מאשר את השימוש במקררים סגורים בעלי דלת זכוכית. המוצרים נראים יותר ואין אדים שמצטברים על חלון הדלת, קל יותר לבחור בין שלל המוצרים, המראה יותר אסטתי ודורש פחות ניקיון וכמובן ניתן להצמיד מספר עמדות זו לצד זו מבלי לייצר עומס בדלתות וחוסר יכולת לראות מרחוק את המוצר אותו הלקוח מחפש. בנוסף לכל החלביות יש וילון גלילה, אשר סוגר את החלבייה לשעות של חוסר פעילות, או לחגים כמו פסח, שמצריכים הסתרה של חלק מהמוצרים. ניתן לשוות מראה של מספר כפול של מוצרים על ידי החלפת לוחות הזכוכית בצד ללוחות מראה, ניתן להוסיף מדפים ולהוריד, בין אחד לעד חמישה מדפים. בקרת טמפרטורה דיגיטלית חוסכת בדיקה מתמדת על עוצמת הקירור