זהו, החלטתם לשבור את הקיר הזה שקיים כבר מאה שנה שחוצץ בין הכניסה לבין הסלון ולהחליף את המטבח!
ואכן זהו שינוי עצום כי המטבח הינו החלל החשוב בבית. אספתם המון גזרי עיתון עם צילומים של מטבחים חלומיים, חסכתם את הכסף , יש לכם תמונה כללית בראש, אבל.... מאיפה מתחילים?
אז הנה כמה נקודות למחשבה שאני מקווה שיחדשו לכם קצת:
אל תפחדו משימוש בצבעים עם הפורמייקות המדהימות שיש היום בשוק, אפשר ליצור מראה דמוי בד, עור, קטיפה, דמוי עץ, שילובים של צורות, ובין מבריק למאט.
אפשר לשלב צבעים בין החזית הגבוהה (איחסון) לבין החזית הנמוכה (עבודה), בחירת צבע שונה בשורת המגירות העליונה (סכומון 15 ס"מ), אפשר לשחק עם צבע הארונות באי/דלפק או בחומר המשטח העליון.
אם התקציב שלכם מוגבל ועדיין אתם רוצים קלפות במקום ארונות עליונים, וותרו על הזכוכיות המודפסות ובחרו פורמייקה בעלת אופי מיוחד.
אם יש לכם ילדים קטנים בבית רצוי ללכת על חזיתות מחומר עמיד כגון פורמייקה, פולימר, אפשר בטקסטורות או בצבעים כהים ככה יהיה יותר קל לנקות. עדיף לא ללכת על חומר אפוקסי או זכוכית, הם יקרים וקשים לתיחזוק.
אל תפחדו לשנות מיקומים של נקודות חשמל ואינסטלציה בחלל המטבח. העלות נמוכה ומטבח זה לא משהו שמחליפים פעם בחודש. תשקיעו מחשבה עד הסוף.
אם אין לכם חלון מעל הכיור, מקמו אלמגוב (מתקן לייבוש כלים) בתוך הקלפה.
תפרידו בין תאורה דקורטיבית שבאה מעל הדלפק/האי, לבין תאורה פונקציונאלית שאתם חייבים בזמן הבישול.
מקומות איחסון אכן חשוב מאוד! אבל לא צריך להיסחף, לפעמים עדיף לזרוק קצת סירים שגם ככה מעלים אבק מאשר ליצור ארונות גבוהים עד התקרה, או ארונות עליונים רבים. ככה גם יתאפשר לכם להגיע למקומות הללו וגם המטבח יהיה מאוורר ולא מאוכלס עד אפס מקום.
היום המטבחים מורכבים מהמון מגירות. אמנם המגירות יותר יקרות מדלתות בגלל תוספת הפירזול אך הרבה יותר קל להתנהל איתן. אם רוצים לצמצם את העלות ניתן לעשות את המגירות עד רוחב 130 ס"מ. לדאוג שמוסיפים למגירות דפנות גבוהות כדי שהסירים/צלחות לא יפלו מהצדדים. ותמיד אפשר להוסיף חלוקות פנימיות דינאמיות.
שליפה מלאה טריקה שקטה, לדאוג שגם הדלתות בעלות טריקה שקטה.
מטבח קטן? לא נורא..
תכננו אותו באופן שימשוך את העין חזיתות מבריקות עם חיפוי זכוכית/לבנים מיוחד, קלפות צבעוניות, אם אין מקום לדלפק אפשר לרכוש שולחן וינטג' קטן עם כיסאות מיוחדים.
אם אתם הולכים על מטבח עם ידיות חיצוניות, רכשו את גודל הידית לפי רוחב הארון, ואל תקחו ידיות קטנות סטנדרטיות.
בדקו שהקנטים הסובבים את החזיתות במטבח פורמייקה מורכבים מחומר איכותי.
אם אתם ממקמים כיריים/כיור באי, השאירו מספיק מרווח לרגליים ומקום מספק להניח צלחת ולשבת בכיף.
הגודל והתקציב ממש לא מהווים פונקציה בכל מה שקשור לעיצוב מטבחים, ובכלל בכל הקשור לעיצוב.
תעצבו משהו שייחודי עבורכם, ומתאים לצורת עבודה בה נוח לכם להתנהל במטבח...
בהצלחה!