כמה עובדות שלא ידעתם על קלנועיות
קלנועיות הן דרך נהדרת לשמור על עצמאות גם כאשר חווים קושי בהתניידות ממקום למקום. למרות שקלנועיות נפוצות בנוף הישראלי, כמה עובדות מעניינות על קלנועיות בהחלט יכולות להפתיע גם משתמש וותיק לא פחות מאשר מתעניין חדש.
קלנועיות יכולות לשמש את הנוסע גם בתוך מבנים
קלנועיות מיני יכולות להיכנס למעליות בקלות, לתמרן במסדרונות צרים ומעבר לפינות ללא קושי. כל מי שנעזר בקלנועית כזאת יכול להיכנס אתה לכל מבנה החל מקניונים ועד מוסדות לימוד. קלנועית גדולה או קלנועית זוגית לא תאפשר תמרון טוב ועלולה לסכן אנשים אחרים במבנה, לכן ייתכן כי תתבקשו להשאירה בחוץ.
ניתן לעלות עם קלנועית לטיסה
מי שנעזר בקלנועית בחיי היומיום ומבקש לנסוע לחו"ל עשוי לחשוב פעמיים מחשש שלא יוכל למצוא קלנועית להשכרה במדינת היעד. תופתעו לדעת שניתן, בתיאום מראש מול רוב חברות התעופה, לעלות עם הקלנועית למטוס, במיוחד אם מדובר בקלנועית מיני. חשוב לוודא מראש אם אכן בטיסה הספציפית אין כל בעיה לעלות עם הקלנועית ורצוי אף לקבל מידע ואישור על כך בכתב (כולל המיקום שלכם במטוס), רק לכל מיקרה. ניתן גם לקחת את הקלנועית בתא המטען של המטוס בהתאם לכללי חברת התעופה (אריזה, משקל וכו').
קלנועית לא נחשבת (בדרך כלל) ככלי רכב ממונע
על פי הגדרתה בחוק 'היבש', קלנועית היא כלי רכב חשמלי קל בדומה לאופניים חשמליים וסגווי. ככלי רכב חשמלי קל היא אינה דורשת רישוי, אין צורך ברישיון נהיגה, טסט תקופתי או ביטוח. מכיוון שהיא אינה כלי רכב ממונע אסור לקלנועית לנסוע על הכביש, עליה להישאר על המדרכה למעט כאשר נדרש מעבר בין מדרכות או אם המדרכה חסומה (בקיבוצים ומושבים ניתן לנסוע על הכביש). על קלנועית לציית לחוקי התנועה בדומה להולך רגל כלומר, להמתין ברמזורים אדומים, לא לחצות שלא במעבר חציה וכן הלאה. עם זאת, כאשר קלנועית מעורבת בתאונות בית המשפט עשוי להתייחס אליה דווקא ככלי רכב ממונע לכל דבר ועניין ולהעניק פיצוי בהתאם לנפגע או לחייב את הפוגע.