אין הרבה מבוגרים שבונים לעצמם בית עץ לילדים, למעט אם מדובר באנשים כדוגמת פיטר פן, רובם עושים זאת למען הילדים . ניתן להציג לילדים בית מן המוכן והדבר בהחלט מקובל וראוי. ניתן גם לבחור בגישה אחרת – לשתף את הילדים בעיצוב בית עץ לילדים באופן שמשתף אותם בתכנונו ובעיצובו. באופן הזה הילדים לא רק נהנים מהתוצר הסופי אלא גם מן התהליך המעניין ואפילו המסעיר מבחינתם. ילדים נוטים לזכור חוויות ואפילו אם לנו הן נראות טריוויאליות, הם חווים אותן כחוויות מסעירות. כשמשתפים את הילדים בחוויית עיצוב ותכנון של בית עץ לילדים, צריך להקפיד על כמה דברים חשובים שצריך לתת עליהם את הדעת.
בטיחות
בית עץ לילדים צריכים להיבנות כאשר הדבר הראשון עליו יש לתת את הדעת הוא עניין הבטיחות, ואת העיקרון הזה יש להנחיל לילדים.
עלות
דבר נוסף שעליו יש להקפיד הוא על העניין הכלכלי דהיינו עלות התכנון והעיצוב של בית עץ לילדים. הילדים פחות מודעים לכך והפרופורציות שלהם אינם מפותחות עדיין, כך שעליך למצוא פתרון תקציבי שמצד אחד יביא בחשבון את רצונות הילדים ומצד שני – יעמוד בתקציב שהעמדת לטובת הנושא הזה.
השתלבות בנוף הכללי
הדבר הבא שעליו יש להקפיד הוא נושא השילוב של בית העץ עם הנוף הכללי של החצר. בית העץ צריך להתאים לחצר, כך שיש למצוא את עמק השווה בין הרעיונות של הילדים לצורך בשילובו של בית העץ מהבחינה העיצובית. ניתן גם לעשות משהו אחר. ניתן לבנות את בית החצר בפינה מרוחקת בגינה ובאופן כזה שלא יהיה דיסוננס בין הרקע של הגינה שלכם.
פרויקט חד פעמי או רב פעמי?
הקדישו תשומת לב לעניין חשוב נוסף. החליטו האם ניגשים לפרויקט שהינו חד פעמי או פרויקט שאמור להיות מתמשך. למה הכוונה? במסגרת פרויקט חד פעמי אנו מעצבים את בית העץ באופן כזה שהוא יהיה כזה לאורך זמן, כך שעיצובו יהיה קבוע פחות או יותר ולא ניתן יהיה לשנותו. ניתן יהיה להוסיף דברים קטנים כגון קישוטים, אך הצורה הכללית שלו תישאר אותה צורה. פרויקט מתמשך הינו פרויקט המאפשר לשנות אותו בין אם מדובר בעיצוב הפנימי ובין אם בחיצוני, לכשירצו זאת הילדים. הבית יהיה מעין מסגרת שאפשר להוסיף לה דברים ככל העולה על הדמיון, אלמנטים וקישוטים רבים שאינם מוגבלים על ידי משהו למעט המסגרת הכללית.
המאמר נכתב ביוזמת חברת Dreamview המציעה שירותים של בניית אתר קופונים ו – בניית חנות וירטואלית