כל אחד רוצה להיות חכם ומתקדם יותר, חדשני ונוצץ- אבל איך אפשר לבחור מבין כל כך הרבה דגמים והמצאות? יש אייפון, ויש גלקסי, ויש HTC, וכל רגע צצה חברה חדשה כמו פטריות לאחר הגשם, ומתחרה על לבו של הצרכן הישראלי. לפניכם אוסף טיפים שיעזרו לכם לבחור.
לא על האייפון לבדו
אייפון הוא מוצר הדגל של חברת APPLE המוכרת והאהובה, בארץ ובעולם כולו. אין ספק כי חברת אפל הייתה הראשונה לזהות את הפוטנציאל של מכשיר סלולרי קטן, חכם, ולסלול את הדרך למהפכת הסמארטפונים, ממנה אין ככל הנראה חזרה. בשנת 2007 הכריזה החברה על המוצר ששינה את פני הקדמה הטכנולוגית, ומאז כבר צורפו מיליוני אוהדים לחוג רוכשי האייפון למיניהם, כשבפועל הושקו 5 דגמים: אייפון 3, אייפון 3G, אייפון 4, אייפון 4S, אייפון 5, והאחרון שבהם (אייפון 5S) צפוי לצאת לאוויר בתחילת חודש ספטמבר הקרוב. העיצוב החדשני, מסך המגע שהחליף את מקשי ההקלדה במכשירים ניידים עד אז, תרמו ושינו את פני ההיסטוריה של הניידים, והיום המותג אייפון הוא שם כולל לסמארטפון לכל דבר.
מי שהתנסה באחד הדגמים של מוצרי אפל, בדרך כלל התמכר ונשאר עם אייפון לכל הדרך. אם מפאת הממשק הנוח, ואולי בכלל משום שאנחנו יצורים שהנוטים להשתעמם מהר, אבל לא באמת אוהבים שינויים.
סמאטרפון עם מערכת הפעלה אנדרואיד
מרבית הקהל הישראלי, שאינו נמנה על מכורי האייפון למיניהם, רוכשים סמארטפון המבוסס על מערכת הפעלה של גוגל, המכונה: אנדרואיד. בין יצרניות הסמארטפונים הללו תוכלו למצוא את סמסונג, המובילה עם סדרת הגלקסי, ואחריה גם את HTC, מוטורולה הוותיקה, וכן, LG.
יתרונם הבולט של מכשירי האנדרואיד הוא שניתן לעשות במערכת ההפעלה ככל העולה על רוחכם. בניגוד גמור לאפל, שהשאירה את הכלים במגרש שלה, כך שאפילו אפליקציות חינמיות מחייבות הרשאה באייפון.
מצד שני, זהו בדיוק הקטץ' שעשוי לגרום לכם להתעסק יתר על המידה עם הנייד, ולגרור תיקון סלולרי בעקבות הפעלה שגויה או אפילו גרסה שלא הותקנה.
סמארטפון מבית נוקיה
עד לא מזמן כבר חשבו לספוד לחברת נוקיה, אשר ידעה ימים טובים יותר במכירות בשוק הסלולר בישראל ובחו"ל, החזירה עטרה ליושנה אשתקד, כאשר החלה לשווק סמארטפון מבוסס מערכת ההפעלה של ווינדוס 8 מבית מייקרוסופט. הדגם עונה לשם Lumia ומבקש להשיב מלחמה לאייפון ולשאר המתחרים, אך לא ממש הצליח לכבוש את הפסגה בארצנו, יחד עם זאת, העיצוב הצבעוני, איכות הצילום והממשק הידידותי, בהחלט מהווים אלטרנטיבה הוגנת.
בין אם תבחרו לרכוש סמארטפון מבית אפל, נוקיה, סמסונג, או חברה אחרת, כדאי שתגדירו מראש את ציפיותיכם מן המכשיר הסלולרי, התאימו את השימושים הנחוצים לכם, את גיל המשתמש ויכולותיו הטכניות (מה לעשות, גם המשתמש צריך להיות חכם, לא רק הסלולרי), וכמובן את גובה ההוצאה שאתם מוכנים לספוג.