פיתוח הדרכה הינו מכלול פעילויות שמכוונות לניהול של הידע בארגון. החשיבות של צוות פיתוח הדרכה והתרומה שלו לפעילותה ניכרים בעיקר בארגונים גדולים מאוד, שמאופיינים בביזור משמעותי ובתחלופה גבוהה של עובדים. אין הרבה עובדים שישבו ויקראו את כל חוברת נהלי הארגון במיוחד שחלק גדול מהחוברת לא נוגע להם או לא רלוונטי. לפיכך התפקיד של צוות פיתוח ההדרכה הוא לדאוג שהעובדים יקבלו את המידע הרלוונטי בזמן הנכון.
זיהוי ואיתור של צרכי החברה
מיסוד מערך של פיתוח הדרכה בחברה יתחיל מזיהוים ואיתורם של צרכי החברה בתחום בו הם עוסקים. חשוב מאוד להגדיר את האוכלוסיות של היעד, ולקבוע בשביל כל אוכלוסיית יעד תכנית מסודרת של הדרכות. בדרך כלל התכנית של ההדרכות נערכת לתקופה של שנה עד מספר שנים קדימה. אחר כך צריך לתאם את התוכניות בשיטה של הסופרפוזיציה כדי לוודא שלא תהיינה התנגשויות בין ההדרכות באופן כזה שהיא תפריע לפעילות השוטפת של החברה. כך, לדוגמא, את העובדים של הייצור צריך לחלק לכמה קבוצות כדי שלא יהיה צורך להפסיק את התהליך, לוודא שרופאים ואחיות תורניים לא יוצאים להדרכה במהלך התורנות, וכן הלאה.
בחינת ההוצאות השוטפות
אחר כך צריך לבחון את ההוצאות השוטפות לביצוע ההדרכות לאורך ציר הזמן. באופן כזה ההנהלה של הארגון תוכל להיערך להוצאות שדרושות מראש, ואם וההוצאות עוברות את המקסימום – לעדכן את התוכנית. כמו כן, הצוות של פיתוח ההדרכה צריך להיערך לביצוע של הדרכות פרטניות , כשמדובר בגיוס של בכירים. באופן כללי, הצוות של פיתוח ההדרכה צריך לגבש מדיניות של חפיפה, ולעבוד בצמוד לצוות משאבי האנוש.
הטמעה של מערכות מידע
ההטמעה של מערכות מידע רלוונטיות הינה עוד תפקיד של צוות פיתוח הדרכה. המטרה של המערכות הללו הינה הנגשה של המידע הפנימי שרלוונטי לכל עובד ועובד. פורטל אינטראנט פנימי, לדוגמה, יאפשר לעובדים של החברה לבצע חיפוש בנושא מסוים, ולמצוא שם את החומרה רלוונטי.
שמירה על הידע וניהולו
לסיכומו של דבר, התפקיד של צוות פיתוח הדרכה בארגון הוא שמירה של הידע והניהול שלו לאורך זמן, ובנוסף הפיכתו של המידע הזה לנגיש עבור כל אחד ואחד מן העובדים. באופן כזה החברה תוכל ללמוד מהלקחים של העבר ולהשתפר כל זמן. שיתוף פעולה בין צוות פיתוח הדרכה לבין ההנהלה של החברה יכול להניב תוצרים איכותיים מאוד.
המאמר נכתב ביוזמת חברת Dreamview המציעה שירותים של בניית אתר קופונים ו – בניית חנות וירטואלית