ימי גיבוש לעובדים
ימי גיבוש לעובדים הם דבר שנעשה נפוץ יותר ויותר עם השנים. יותר ויותר מנהלי עסקים מבינים את החשיבות של גיבוש צוות, של יצירת קשרים וחברויות בין העובדים, גם אם העבודה שלהם אינה קשורה בהכרח. יצירת קשרים וידידויות בין עובדי המשרד יוצרת אווירה נעימה במקום העבודה, מה שיוצר, בסופו של דבר, מצב שבו העובדים עובדים טוב יותר, במרץ רב יותר ובהנאה. הדרך הטובה ביותר ליצור את הקשרים הטובים הללו בין העובדים, היא על ידי ימי גיבוש חווייתיים, המתאימים לכל העובדים.
מה עושים בימי גיבוש?
ימי גיבוש יכולים להיות מגוונים מאד. הם יכולים להיות ימים של הנאה נטו, באמצעות טיולים, מסלולים, סיורים וכדומה, או ימים בעלי תוכן מעשי כלשהו, תוכן שיכול להיות קשור לתחום העבודה של העובדים או מנותק ממנו לחלוטין. כך, למשל, ימי גיבוש יכולים לכלול הרצאות מעניינות, סדנאות שונות וכדומה. ישנן סדנאות רבות שיכולות להתאים לימי גיבוש, כמו סדנאות להעצמה אישית, סדנאות שוקולד, סדנאות סושי או בישולים אחרים, סדנאות יוגה צחוק, דרמה ועוד רעיונות רבים. גם טיולים רבים, כאמור, יכולים להתאים לימי גיבוש. חשוב רק לשים לב שהטיולים מתאימים לרוב העובדים, כמו למשל: לא כדאי לבחור בטיול אתגרי מידי, אם רוב העובדים מבוגרים או חלשים; אם ישנם עובדים דתיים רבים, לא מומלץ לבחור בסיור בכנסייה, שבו לא יוכלו להשתתף; וכן הלאה.
יתרונות של ימי גיבוש?
כאמור, היתרון המרכזי של ימי גיבוש ואירוע עסקי הוא התרומה לגיבוש ולקרבה בין העובדים לבין עצמם, כמו גם בין העובדים להנהלה. הגיבוש הזה תורם לתחושת ההנאה מהעבודה, ליצירת שיתופי פעולה בין עובדים ובסך הכל – לתפוקת עבודה טובה יותר. בנוסף, ימי גיבוש יוצרים אצל העובדים תחושה של הערכה מצד ההנהלה. ימי הגיבוש בעצם מסמנים לעובדים, כי ההנהלה מעריכה את עבודתם ומוקירה אותה, וההערכה הזו מבוטאת בימי כיף וגיבוש שכאלה. יתרון נוסף הוא, שימי הגיבוש מעניקים לעובדים מעט שחרור והרפיה מן העבודה היומיומית, אשר עלולה להיות מלחיצה במקרים רבים. היציאה מאפשרת שינוי אווירה ומעט התנתקות מן העבודה השוטפת, ומאפשרת לעובדים לחזור לעבודה במשנה מרץ.