מתי כדאי לפנות אל פסיכותרפיסט?
אל פסיכותרפיסט כדאי לפנות בכל מצב בו אתם מרגישים כי אתם זקוקים לעזרה של איש מקצועבהתמודדות עם דבר מה. במידה ואתם לא מצליחים להתמודד בכוחות עצמכם, אישמקצוע מתחום הטיפול הנפשי יכול לעזור. אותו 'דבר מה' לא חייב כמובן להיותמקרה חירום או מועקה גדולה בחייכם. טיפול פסיכותרפי יכול לעזור להתמודד עםמצבים רבים ושונים שאינם טראומטיים או קטסטרופליים אך עדיין, עבור אותו אדםהם משפיעים על חייו לשלילה.
כמובן שאם אתם חווים תחושות או רגשות קשים כמו חרדה, דיכאון, לחץ ומתחקיצוני, פחדים וכדומה, אם אתם עוברים תקופה קשה בחייכם ומתמודדים למשל עםשכול, מחלה קשה, טראומה כלשהי, גירושין, קשיים חברתיים וכדומה מומלץ לפנותלקבלת טיפול מקצועי.
האם כל אחד יכול לפנות אל פסיכותרפיסט?
בוודאי, החל מהילדות ועד גיל הזהב, לפסיכותרפיה כלים לעזור ולהתמודד עםקשיים ללא הבדל דת, גזע, גיל, סטטוס משפחתי וחברתי, מין ומיניות. כל אדםהחפץ בכך יכול לגשת אל פסיכותרפיסט ולקבל את התמיכה והעזרה שהוא זקוק לה.כדי לקבל את המענה הנכון יש לשים לב להתמחויות של העוסקים בטיפול נפשיולהתאים את המטפל למטופל. כך למשל, לא כל פסיכותרפיסט מטפל בילדים ונוער.כמו כן, ישנן גישות רבות בטיפול וכדאי לבדוק האם הגישה של המטפל מתאימהלכם. לדוגמא, ישנם מטפלים בשיטה ההתנהגותית שמטרתה לטפל בבעיות קונקרטיותבזמן קצר. שיטה זו לא תתאים לכל בעיה וקושי.
אם פניתי אל פסיכותרפיסט, זה אומר שאני סובל מבעיה נפשית?
למרבה הצער, עד היום ישנם אנשים המחזיקים בסטיגמה שאומרת כי כל הפוניםאל טיפול נפשי מקצועי סובלים בעיה נפשית או חלילה מחלת נפש. חשוב מאודלהבין כי טיפול נפשי פתוח בפני כל אדם המרגיש כי הוא זקוק לאוזן קשבת וכתףתומכת, עזרה מקצועית בהתמודדות, כלים לשינוי וכו'. רוב הפונים אל פסיכותרפיסטית כלל אינם סובלים מכל בעיה נפשית וכמובן שלא ממחלת נפש. מדובר ברוב המקריםבאנשים מן השורה שמצאו את עצמם מתמודדים עם קושי שלא הצליחו לעבור בכוחותעצמם. הקושי יכול להיות בעקבות אירוע בודד כמו אובדן אדם יקר למשל או מתמשךכמו עצבות ללא מקור ברור, תחושת כישלון, בדידות, תחושת 'תקיעות' בחיים,לחץ ומתח במקום העבודה וכדומה. אל לחוסר הבנה וידע של אחרים למנוע מכם לקבלתמיכה ועזרה.