חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פסיכותרפיסטית – מתי מומלץ לפנות לטיפול נפשי?

מאת: רונית מורפסיכולוגיה09/07/20132395 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מתי כדאי לפנות אל פסיכותרפיסט?

אל פסיכותרפיסט כדאי לפנות בכל מצב בו אתם מרגישים כי אתם זקוקים לעזרה של איש מקצועבהתמודדות עם דבר מה. במידה ואתם לא מצליחים להתמודד בכוחות עצמכם, אישמקצוע מתחום הטיפול הנפשי יכול לעזור. אותו 'דבר מה' לא חייב כמובן להיותמקרה חירום או מועקה גדולה בחייכם. טיפול פסיכותרפי יכול לעזור להתמודד עםמצבים רבים ושונים שאינם טראומטיים או קטסטרופליים אך עדיין, עבור אותו אדםהם משפיעים על חייו לשלילה.

כמובן שאם אתם חווים תחושות או רגשות קשים כמו חרדה, דיכאון, לחץ ומתחקיצוני, פחדים וכדומה, אם אתם עוברים תקופה קשה בחייכם ומתמודדים למשל עםשכול, מחלה קשה, טראומה כלשהי, גירושין, קשיים חברתיים וכדומה מומלץ לפנותלקבלת טיפול מקצועי.

האם כל אחד יכול לפנות אל פסיכותרפיסט?

בוודאי, החל מהילדות ועד גיל הזהב, לפסיכותרפיה כלים לעזור ולהתמודד עםקשיים ללא הבדל דת, גזע, גיל, סטטוס משפחתי וחברתי, מין ומיניות. כל אדםהחפץ בכך יכול לגשת אל פסיכותרפיסט ולקבל את התמיכה והעזרה שהוא זקוק לה.כדי לקבל את המענה הנכון יש לשים לב להתמחויות של העוסקים בטיפול נפשיולהתאים את המטפל למטופל. כך למשל, לא כל פסיכותרפיסט מטפל בילדים ונוער.כמו כן, ישנן גישות רבות בטיפול וכדאי לבדוק האם הגישה של המטפל מתאימהלכם. לדוגמא, ישנם מטפלים בשיטה ההתנהגותית שמטרתה לטפל בבעיות קונקרטיותבזמן קצר. שיטה זו לא תתאים לכל בעיה וקושי.

אם פניתי אל פסיכותרפיסט, זה אומר שאני סובל מבעיה נפשית?

למרבה הצער, עד היום ישנם אנשים המחזיקים בסטיגמה שאומרת כי כל הפוניםאל טיפול נפשי מקצועי סובלים בעיה נפשית או חלילה מחלת נפש. חשוב מאודלהבין כי טיפול נפשי פתוח בפני כל אדם המרגיש כי הוא זקוק לאוזן קשבת וכתףתומכת, עזרה מקצועית בהתמודדות, כלים לשינוי וכו'. רוב הפונים אל פסיכותרפיסטית כלל אינם סובלים מכל בעיה נפשית וכמובן שלא ממחלת נפש. מדובר ברוב המקריםבאנשים מן השורה שמצאו את עצמם מתמודדים עם קושי שלא הצליחו לעבור בכוחותעצמם. הקושי יכול להיות בעקבות אירוע בודד כמו אובדן אדם יקר למשל או מתמשךכמו עצבות ללא מקור ברור, תחושת כישלון, בדידות, תחושת 'תקיעות' בחיים,לחץ ומתח במקום העבודה וכדומה. אל לחוסר הבנה וידע של אחרים למנוע מכם לקבלתמיכה ועזרה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רונית מור

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196682 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196726 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196521 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196638 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196774 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196943 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196594 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica