יש בישראל אזרחים שמסיבה זו או אחרת אינם יכולים להינשא בארץ. הם פסולים מבחינת הרבנות, שהיא הריבון בעניין נישואין בישראל, וכל מה שנשאר לזוגות המעוניינים להינשא ואינם יכולים לעשות זאת בארץ לצאת ולהתחתן בחוץ לארץ.
עד השנים האחרונות האופציה הייתה בקפריסין. עם השנים התווספו מדינות נוספות ונישואים אזרחיים בפראג הפכו מקובלים לזוגות רבים.
לזוגות שמקיימים נישואים אזרחיים בפראג, ולא רק בפראג אלה בכל מקום אחר בעולם, מחכים בארץ קשיים בירוקרטים כמו רישומם כזוג נשוי במשרד הפנים דבר שגורר קשיים נוספים כמו הכרה כזוג במוסדות ממשלתיים או בעת רכישת דירה וקבלת משכנתא כמו כל זוג ישראלי אחר ועוד.
לעיתים לזוגות שעברו נישואים אזרחיים בפראג אין אפשרות אחרת ועליהם לפנות ולהגיע כנגד המדינה תביעה בבית המשפט . הדרכים הקשות שעל הזוג לעבור מביאים לא אחת לערעור הזוגיות ואף צורך בפירוק הנישואין. כדי לפרק את הנישואין על הזוג לפנות לרבנות ולקיים טקס גירושין. את הקמת החופה לא יכול היה הזוג לעשות במסגרת הרבנות אבל גירושין חייבים להיעשות ברבנות. אבסורד שאין הסבר לו.
בשנים האחרונות יש יותר ויותר זוגות המחפשים דרכים לנישואין שלא בדרך הרבנות והטקסים מנוהלים על ידי סלברטאים. אף שנישואין אלו אינם מוכרים על ידי הרבנות ובוודאי שלא על ידי משרד הפנים. ולמרות שהחיים המשותפים אינם בגדר עבירה על חוקי היהדות הם אינם זוכים לזכויות רבות הניתנות לזוגות נשואים.
זוגות היוצאים לקיים נישואים אזרחיים בפראג מבלים מספר ימים בעיר ונהנים מחופשה מפנקת שמפצה על עוגמת הנפש שבצורך לקיים את הנישואין מחוץ לגבולות המדינה וללא האנשים האהובים עליהם. מרביתם חוזרים לארץ ומקיימים מסיבת חתונה שמהווה הצהרה על הנישואין ושאף אחד לא ישבור אותם עם החוקים הנוקשים ולא יאפשר להם לחיות ביחד.
טיסה לפראג
עד שנת 1989, השנה בה התפרקה ברית המועצות ויציאת הכוחות הסובייטים מפראג לא ניתן היה לבקר בעיר. מיד עם פתיחת הגבול החלו להגיע תיירים רבים בטיסה לפראג מכל העולם. העיר יפיפייה מחולקת על ידי נהר לשני חלקים, העיר העתיקה והעיר החדשה.
עם צאת הצבא הרוסי מפראג החלו פרנסי העיר שיפצו את האתרים הישנים של העיר ותיירים מישראל החלו למלא את הטיסה לפראג שיצאה מישראל לפראג כמה פעמים בשבוע.
בעיר מספר אתרים היסטוריים חשובים ליהדות. בעיר יש בית עלמין עתיק בו קבורים כל יהודי פראג ובין הקברים ניתן למצוא את קברו של המהר"ל. במקום יש בית כנסת עתיק מתוחזק על ידי היהודים שעדיין חיים בעיר.
על הנהר החוצה את העיר יש גשר, גשר קרל, מעליו ניתן להשקיף לשני חלקי העיר. בצדה המודרני של העיר ניתן למצוא ארמונות של משפחת המלוכה שמשמשים היום כאתרים היסטוריים וכמוסדות ממשלתיים.
רוב יהודי פראג עלו לישראל לאחר מלחמת העולם השנייה, הקימו משפחות ומרגע שניתנה להם האפשרות לחזור ולבקר בעיר הגיעו בטיסה לפראג יחד עם בני משפחתם כדי להראות לדור שלא ידע את פראג איפה הם חיו עד עלייתם לארץ.
זוגות רבים מגיעים בטיסה לפראג לסוף שבוע לסיורים ביום ולבילויים בעיר בבתי הקאזינו המסעדות ובתי הקפה הרבים שיש בה. פראג גם נחשבת למרכז אופנה וחנויות לפריטי לבוש של מעצבים בעלי שם פזורים בכל העיר.
אפשר להגיע לפראג באופן עצמאי או במסגרת של טיולים מאורגנים וכן ניתן לרכוש חבילות נופש בפראג שעלותה כוללת את מחיר כרטיס הטיסה לפראג, בית המלון, והצעות למסלול טיולים ולוח זמנים. טיסה לפראג בטיסות שכר מוזילות את המחיר.