בשל החום הכמעט תמידי ששורר בישראל, פרגולה הפכה להיות דבר חיוני בכל בית.
בנוסף לשימוש המסורתי כמחסה מפני שמש וגשם, פרגולות הפכו לאלמנט עיצובי בגינות נוי רבות ומעניקות מראה יוקרתי לגינה.
בניית פרגולה יחד עם תכנון מקדים נכון יביאו לניצול מקסימלי של הפרגולה ולמניעת בעיות עתידיות.
לפני שניגשים למלאכת הבנייה ומזמינים את בעל המקצוע, יש לקחת בחשבון מספר שיקולים:
עלויות - כמה מעוניינים להשקיע בהקמת הפרגולה. התקציב כמובן מושפע ישירות מגודל הפרגולה, הסגנון והעיצוב ומטיב חומרי הגלם.
צרכים אישיים - יש להבין היטב מהן הדרישות שלכם מן הפרגולה.
מה תפקידה של הפרגולה יהיה? להגן בפני השמש ולתת צל בלבד או גם מפני הגשם? האם הפרגולה נועדה רק לצרכי נוי ? (כל אלה כמובן משפיעים על חומרי הגלם לבניית הפרגולה ובאופן ישיר גם על העלויות)
גודל ושטח - כחלק מהתכנון יש להחליט היכן בדיוק תעמוד הפרגולה והאם זה יהיה על משטח דק, משטח בטון או שדווקא תלויה ונתמכת ע"י קירות. יש לברר האם יש צורך בהכנה מוקדמת כלשהי (כמו למשל הכנת תשתית בטון) ובמידה וכן, כמובן לכלול את זה במסגרת התקציב.
יש למדוד את השטח המיועד ואף מומלץ לשרטטו. לקחת בחשבון שיקולי אור וצל. כמובן חשוב לקבל מן הפרגולה את הצל המיטבי, אך פרגולה גדולה מדי עלולה להיות חשוכה.
היבטים נוספים חשובים שכדאי להפנות אליהם תשומת לב:
- רישוי - פרגולות בדר"כ נחשבות כתוספות בנייה ומחויבות ברישוי. יש לפנות לגורמים הרלוונטים בעירייה ולברר לגבי הכללים והצעדים שיש לעשות לפני בניית פרגולה.
- בטיחות - פרגולות עלולות להיות מסוכנות מאוד במידה ולא הותקנו כראוי. לכן מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע לגבי תמיכה נכונה בפרגולה.
- תחזוקה - פרגולות עץ חשופות לפגעי מזג האוויר לכן מומלץ לבחור בחומרי הגלם העמידים ביותר. וגם אז - בכדי להנות מהפרגולה לאורך שנים רבות, יש להמשיך ולתחזק את העץ. יש לברר אצל איש מקצוע לגבי חומרי הגלם ולגבי תחזוקה שוטפת של העץ