אחסון אתרים הינו בעצם אתר אינטרנט אשר מכיל אוסף של קבצים, תיקיות, תמונות, קבצים של מוסיקה, פלאש, אודיו ועוד. בעזרת קבלתשירות מידי חברה אשר מספקת אחסון אתרים, נוכל להציג את כל אותם הקבצים אשר נמצאים ברשותנו לאנשים אחרים.החברה מבצעת את התהליך באמצעות שרת. מכיוון שקיימים אנשים נוספים אשר משתמשים בשירות, יהיה עלינו לכנות את האתר שלנו בשם(כך נוכל למנוע בלבול). כתובת האתר שלנו נקראת דומיין.כמו כן, קיימות חבילות אחסון. חבילות אלו שונות זו מזו במספר פרמטרים: ביניהם יהיו נפח האחסון, נפח תעבורה, חשבונות מייל, מערכת הפעלה של השרת, מסדי נתונים, תמיכה בשפות תכנות, רישום דומיין, ממשק ניהול, תמיכה טכנית, סוגי אחסון אתרים ועוד.
ההבדלים בחבילות האחסון וחשיבותם- מושגים
נפח האחסון נקרא גם storage, מדובר על שטח הזיכרון של השרת איתו אנו עובדים. במקרים בהם ברוצננו לעבוד עם קבצי תמונות , סרטוני פלאש ועוד, נשתמש בנפחים בעלי נפח גדול, לחילופין, במקרים בהם ברצוננו לעבוד עם טקסטים וקבצי קוד נשתמש בנפח קטן יותר. נפח התעבורה נקרא גם bandwidth, הכוונה הינה להגבלת כמות הנתונים שהשרת יכול להעביר. ההגבלה נעשית לפי חודש והיא תלויה בחיבורי הרשת ומהירות העברתם של הנתונים.
חשבונות המייל אינם חשובים לכל הלקוחות. חברות האחסון מציעות בדרך כלל בחבילתן מספר מסוים של תיבות מייל כאשר מערכת ההפעלה של השרת יכולה להיות לינוקס או ווינדוז. במידה ומדובר על אתרים פשוטים, אין הדבר כל כך משנה אך אם האתר בנוי לפי קודים מסוימים, חשוב להתייעץ עם המפתח.
כאשר מדברים על מסדי דומיינים- מתכוונים למעין טבלה אשר אוגרת מידע. מסדי דומיינים חשובים עבור אתרים אשר בנויים במערכת ניהול תוכן.
תמיכה בשפת התכנות- תמיכת שפת התכנות חשובה במידה ובחרתם לפתח את האתר בשפת תוכנה כלשהי, במקרה זה יש לבדוק כי האתר תומך בשפה ויכול להציג את האתר.
רישום דומיין- רישום הדומיין עשוי להינתן כבונוס על רכישת חבילת אחסון
הגבלה על מספר דומיינים- במידה ומתכננים לבנות יותר מאתר אחד, יש לשים לב לנתונים הללו, כמו כן, במידה ואתם מנהלים אתר אשר מכיל מספר שפות , תתי אתרים ועוד יהיה רצוי להפריד בין הכתובות הרבות.
ממש ניהול (Control Panel), הינו המקום בו מרוכז כל המידע והנתונים.
סוגים שונים של אחסון: קיימים מגוון סוגים של אחסון אתרים, ביניהם תוכלו למצוא אחסון משותף- בצורת האחסון הזו נשמרים קבצי האתר על שרת אינטרנט לצידם של אתרים אחרים, המשאבים של השרת מתחלקים בין כולם ולכל אתר יש גבול קבוע של נתונים אשר ניתן לאחסן בו.
אחסון ייעודי הינו סוג נוסף לאחסון. מדובר על אחסון של שרת שלם. אחסון זה מתאים לאתרים גדולים ופעילים ביותר.
ישנו גם אחסון VPS- virtual private server, בסוג האחסון הזה מקבל המשתמש משאבים מהשרת. באופן זה אין המשתמש מושפע מלקוחות אחרים אשר משתמשים גם הם בשרת.