נמלים הן אחד מסוגי החרקים הנפוצים ביותר על הכדור. קיימים לפחות עשרת אלפים זני נמלים שונים, ורק בארץ חיים בסביבות מאה וחמישים סוגי נמלים. עם הגיע הקיץ, מגיחות הנמלים מקניהן שבאדמה ותרות אחר מזון. בסביבת האדם יש לנמלים סיכוי גבוה למצוא מזון מגוון ולשוב לקן המרוחק והמוגן. במעמקי הקן הן שומרות על המלכה אשר אחראית על התרבות אוכלוסיית הקן, והפועלות דואגות לכל מחסורה. הנמלים עקשניות מאד, ועל מנת לבצע הדברת נמלים יעילה יש להכיר את אורח חיי הנמלה, לדעת היכן היא מקננת וכיצד למנוע ממנה להגיע אל הבתים והמטבחים שלנו.
כיצד מבצעים הדברת נמלים?
התשובה לכך תלויה במטרת פעולת ההדברה. אם מדובר בטיפול נקודתי, הרי שכל תרסיס נגד נמלים ישיג את המטרה. הבעיה היא שבדרך זו לא ניתן להגיע אל מקומות הקינון ולחסל את כל הקן מהיסוד. מדביר מקצועי מכיר את מקומות הקינון של הנמלים, אשר מעדיפות להקים את מושבותיהן בכל חלל מוגן כגון הרווחים שבין ארונות המטבח, החללים המוצנעים בין המרצפות, בשקעים שבקיר וכמובן בעמקי האדמה שבחצר הבית. הדברה בפתח תקוה או בכל מקום אחר בארץ, מקצועית ומקיפה כוללת טיפול נקודתי וטיפול במקומות הקינון כאחת, עד להשמדת כל הנמלים, הביצים והמלכה. בעבר חומרי ההדברה היו מבוססים על כימיקלים רעילים, אך כיום קיימים חומרי הדברה ידידותיים לסביבה, המבוססים על חומרים טבעיים ובלתי רעילים, ואפקטיביים באותה המידה.
טיפים בנושא הדברת נמלים:
ראשית, כמובן שתמיד עדיף לנקוט בפעולות מניעה על פני הצורך בהדברה מקצועית. יחד עם זאת, כאשר ניתן להבחין בשיירות הנמלים האינסופיות, חשוב לקרוא למדביר מקצועי. שמירה על סביבה נקיה משאריות, פחי אשפה סגורים היטב ומזון ארוז באריזות אטומות, ימנעו מהנמלים להגיע למטבח ולחפש מזון.