ועדת התשתיות הציבוריות בהוואי הודיעה זה מכבר על חתימתו של הסכם לרכישת חשמל בין חברת החשמל של הוואי (HECO) לעיריית הונולולו. החשמל יופק במתקן HPOWER המחודש שיעבד פסולת אשר תהפוך לאנרגיה.
הובא על ידי אריאל מליק:
ההסכם המקורי להפקת החשמל נחתם עוד ב-1986 ונכנס לתוקפו ב-1990 כאשר מתקן ה-HPOWER הפיק 46 מגה וואט בלבד. עם זאת, ב-2009 החלו עבודות הפיתוח ושיפור התשתיות במתקן וכיום הוא מפיק 73 מגה וואט של חשמל. מכסת הייצור של המתקן עומדת על 90 מגה-וואט.
חברת החשמל של הוואי דיווחה על כך שהרחבת המפעל מסייעת לעיר הונולולו לנתב קרוב ל-800,000 טונות של פסולת בשנה. החוזה החדש שנחתם לתקופה של שני עשורים מבוסס על תנאי ההסכם הישן.
בחוזה נקבע כי HECO תשלם למתקן HPOWER בין 6 ל-16 סנט לקילו-וואט בשעה וזאת לכמות החשמל שתסופק ולשעה שבה יסופק החשמל. 5 סנטים נוספים ישולמו בעבור שימוש בחשמל בשעות השיא – בין 7 ל-9 בערב.
"אנו שמחים על כך שועדת התשתיות הציבוריות אישרה כי מדובר בחוזה הוגן וסביר המייצג את האינטרס של הלקוחות בצורה הטובה ביותר" אמר סקוט סיו, סמנכ"ל חברת HECO למשאבי אנרגיה. "בהתחשב באמצעים המוגבלים העומדים לרשותנו לפינוי הפסולת מהאי – מדובר על פיתרון אידיאלי" הוא סיכם.
קרוב ל-70 מיליון טונות של פסולת באירופה הופכים מדי שנה לאנרגיה
מדיווח שפרסמה זה מכבר קונפדרציית המפעלים המייצרים אנרגיה מפסולת באירופה (CEWEP), עולה כי בין 2007 ל-2010 עובדו במדינות אירופה 69.5 מיליון טונות של פסולת מדי שנה.
מבחינה מספרית מדובר בהמשך מגמת הגידול העקבי אשר נצפתה ביבשת וזאת לאחר שבין 2001 ל-2004 עובדו 52 מיליון טונות של פסולת ואילו בין 2004 ל-2007 עלה המספר לכ-64 מיליון. כמעט כל הפסולת שמעובדת והופכת לאנרגיה מוגדרת בתור פסולת עירונית – ובשמה האחר והמוכר יותר – הזבל שממנו אנו נפטרים.
זאת ועוד, מחברי הדו"ח ציינו כי 65% מהמפעלים שנחקרו עומדים בתקן R1 המחמיר המוכיח כי מדובר במפעל יעיל מבחינה אקולוגית. אחד הגורמים העיקריים שמנעו מיתר המפעלים באירופה להגיע לסף התקן המבוקש היא שמדובר במפעלים קטנים יותר בהיקפם המייצאים אך ורק חשמל – וזאת בלי שתהיה להם האפשרות לייצא חום כנדרש. הארגון ייחס את השיפור בממצאי המחקר למאמצי האופטימיזציה הטכניים שיזמו מנהלי המפעלים.
בנוסף, מעלה הדו"ח חישוב מעניין לפיו בזכות המפעלים מייצרי האנרגיה הפועלים באירופה – נפלטת לאטמוספירה כמות קטנה יותר של דלק מאובן (Fossil Fuels) ובכלל זה 12 מיליון טונות פחות של פחמן דו-חמצני. ואם זה לא מספיק הרי שגם היקף פליטת גזי החממה קטן באופן משמעותי כתוצאה מכך.
בארגון מאמינים לבסוף כי המשך ההשקעה במפעלים ובמאמצי פינוי הפסולת, תוביל למצב בו עד שנת 2020 ניתן יהיה לייצר ביבשת אירופה לא פחות מ-196 טונה-וואט של אנרגיה.
אריאל מליק – איש עסקים ויזם.
אריאל מליק משקיע בחברות אנרגיה וביוכימיה ומתמחה בעיקר בשוק ההון.