באמצעות הנתונים אותם מספק מכשיר ספקטרופוטומטר באמצעות המדידה אותה הוא מבצע, ניתן לקבל מידע רב ושימושי לגבי ריכוזו של החומר הנבדק בתמיסה ועל אופיו של אותו חומר.
השוק של מכשור ציוד מעבדה מציע מגוון סוגים של מכשירי ספקטרופוטומטר חלקם פשוטים יותר לשימוש וחלקם מורכבים יותר, חלקם כוללים מאות שיטות למדידה וחלקם פחות מכך ופרמטרים שונים המבדילים את הסוגים אלו מאלו- מתוכם ניתן לבחור את המכשיר המתאים ביותר לאותו השימוש הנדרש למעבדה.
ספקטרופוטומטר - כיצד הוא עובד ?
למרות שבדומה למכשירים אחרים גם מכשירי ספקטרופוטומטר הושפעו מההתפתחות הטכנולוגית וכיום ניתן למצוא מכשירים מתקדמים במיוחד - בבסיס שלהם הם בנויים באותו העיקרון כאשר, מקור האור של המכשיר מיועד לספק את האנרגיה למערכת. מונכרומטור הוא המסנן של אורי הגל, התא הוא המקום בו מניחים את החומר הנמדד, הגלאי הוא זה שאחראי על גילוי עוצמת האור שעבר את התא ותפקידו של הצג הוא כמובן להציג את הנתונים שהתקבלו. כיום ניתן למצוא ספקטרופוטומטר המסתנכרן עם מחשב נייח או נייד.
מרבית מכשירי הספקרופוטומטר מודדים בתחום העל סגול ובאור נראה, אך חשוב לציין שלצד מכשירים אלו ניתן למצוא גם מכשירי ספקטרופוטומטר אשר מודדים בתחום התת אדום.
כיום ניתן כאמור למצוא סוגים שונים ומגוונים של מכשירי ספקטרופוטומטר שלכל אחד מהמכשירים פונקציות שונות ויעודים המכוונים ספציפית לו. כך ובמידה ואתם תרים אחר ספקטרופוטומטר, חשוב שתתוודעו לסוגים השונים ותבחרו מבניהם את הסוג המועדף והשימושי ביותר עבורכם.