מזרון קפיצים הוא ממש לא המצאה חדשה של שנות ה-2000 ולמעשה, מזרנים אלו הומצאו לראשונה במאה ה-19. מדובר על מזרונים שנחשבים כאופציה מצוינת בתחום. ככול שהטכנולוגיה התפתחה היה ניתן לראות כיצד המזרונים עוברים גם הם שינוי משמעותי, לדוגמא: מזרני קפיצים אשר משולבים עם חלקים נוספים שמאפשרים שינה איכותית, בריאה ונוחה יותר.
כיצד זה בנוי?
אז כיצד מזרון קפיצים למעשה בנוי? ובכן, מזרון קפיצים מדובר על אוסף של קפיצים מתכתיים שמסודרים באופן שצפוף זה לזה. כמו כן, ככול שהמזרון יקר יותר, כך הטכנולוגיה שלו חכמה יותר. כיום ניתן למצוא סלילים שמחליפים את הקפיצים (הם בעלי אותו אפקט בדיוק) אך השוני בין השניים הוא בכך שהם עמידים הרבה יותר ואלו בעלי שחיקה נמוכה יותר.
ניתן למצוא בשוק המזרונים מזרני קפיצים שהקפיצים עצמם כרוכים זה בזה, מזרנים שהקפיצים יותר מרחוקים ואף נמצאים בתוך כיסים מבודדים (דבר שמצליח לספק שקט לכל אחד מצדדי המיטה במידה ומדובר על מיטה זוגית). אופציה זו (של קפיצים מבודדים) מוכרת גם בשמה הנוסף – מזרון לטקס. מדובר על חומר שמופק מגומי והוא משמש כשכבת הגנה חזקה מפני מזיקים ומכרסמים.
החומר הנ"ל גמיש והוא מתאים את עצמו לצורת האדם שישן עליו ובכך מצליח להפחית באופן משמעותי את הלחץ בנקודות שונות בגוף בזמן שהאדם ישן עליו. יתרון נוסף של חומר הלטקס בא לידי ביטוי בכך שהוא נחשב לחומר שאיננו גורם תגובות אלרגיות שונות אצל האנשים שישנים עליו (אחת הסיבות לכך היא שעובשים, חיידקים וכן הלאה פשוט לא מצליחים להתקיים על המזרון).
מומלץ
כיום ניתן למצוא חנויות רהיטים שלא רק מוכרות מזרונים עם אחראיות אלא מאפשרות ללקוח להחזיר את המזרן (תוך כמה ימים שמסוכמים מראש) במידה והמזרן איננו עונה על ציפיותיהם. מדובר על אופציה נהדרת שמשרתת באופן נהדר את הלקוח כך שהוא לא רק צריך לשכב על המזרון מספר דקות בחנות ולחשוש האם המזרן שהוא עומד לרכוש באלפי שקלים אכן מתאים לו, יש לו אופציה להחזירו במידה והרהיט איננו עומד בציפיותיו ולרכוש מזרון אורתופדי (לדוגמא) שאולי יותר יתאים לו.