מתחתנים?
רצינו להקל עליכם לעשות לכם קצת סדר בראש מה חשוב לעשות לפני החתונה. הרשימה ארוכה ויש הרבה תחנות בדרך. הנה כאן מספר תחנות עיקריות עם המלצות:
1. תאריך – אחד הדברים החשובים הוא לחשוב על תאריך, באיזה עונה אתם רוצים להתחתן. בחורף כשהמחירים יחסית לא יקרים, בקיץ כשהמחירים בשמים או בין לבין.
אחרי שבחרתם עונה וחודש מתאים חשוב להתאים את התאריך המדויק לזמן המחזור של האישה כדי שלא תהיי במחזור בזמן החופה. במקרה והמחזור אינו סדיר ניתן לקבל מרופא המשפחה כדורים להסדרת המחזור וכך להגיע לערב הכלולות בשלום
2. אולם אירועים - יש כל מיני סוגים של אולמות אירועים וגם פה הבחירה תלויה בעונה בשנה שבה תרצו להתחתן. אם תרצו להתחתן בחורף כדאי אולם סגור ואין צורך בגן (זה גם מוריד עלויות) או תרצו בקיץ אולי כדי לחשוב על אולם+גן (אלו שחם להם יכולים להיכנס לאולם)
3. שבת חתן/שבת כלה – שבת חתן/כלה אפשר לעשות בבית מלון, אכסניה או בבית החתן/כלה - תלוי בתקציב. אם מבצעים את זה בבית החתן צריך לחשוב על קייטרינג וסידור שינה לכל המשפחה ואילו בבית מלון או מקום מסודר אחר הראש יחסית שקט אבל ההוצאה כמובן גבוהה יותר.
4. מקוואות- ישנם מקוואות מפוארים שניתן לקבל בהם טיפוח, מניקור פדיקור, עיסוי לפני הטבילה הראשונה, בה את גם מזמינה את כל המשפחה לחגוג את האירוע החגיגי. יש צורך כמובן לדאוג לכיבוד. מומלץ ללכת להירגע לפני החתונה ולהתפנק במקווה מפואר על מנת להפיג מתחים מכל הסידורים ולבוא רגועה לחתונה.
5. שמלת כלה – שוק שמלות הכלה בישראל הוא מגוון מאוד. ניתן למצוא מגוון שמלות כלה נפוחות, קלאסיות, וינטג', ויקטוריאני והיד עוד נטויה... לעומת זאת שוק שמלות הכלה לדתיות וחרדיות אינו כ"כ רחב, בשנים האחרונות ניתן למצוא מגוון מעצבות שכן נותנות מענה לנשים דתיות ומעצבות שמלות כלה צנועות.
6. נעלי כלה – אני ממליצה לקנות 2 זוגות נעלים לחתונה, אחת בשביל הצילומים- נעלים גבוהות מרשימות ויפות וזוג שני לריקודים. אני בטוחה שאת רוצה לחגוג בחתונה שלך ולכן כדאי למצוא נעלים נוחות שתוכלי לרקוד בהן כל הלילה.
7. טיפוח - מספר חודשים לפני החתונה כדאי לך לטפח את עצמך: את עור הפנים, לדאוג לצבע ועיצוב השיער שיהיה לך בחתונה וכן למרוח קרמים ותחליב לפנים כדי שתהיי זוהרת מתמיד בחתונה שלך.
8. בגדים – הגיע הזמן להתחדש, יש צורך במספר חליפות מרשימות לשבת כלה, שבת חתן וכמובן 7 ברכות. את יכולה לקנות כמה חליפות בסיסיות ולשלב אותם עם אביזרי אופנה וז'קטים מגניבים וכך לחסוך בהוצאות.
9. הזמנות – ניתן לבחור בהזמנות מוכנות מראש בעיצובים שמתאימים לכם או להכין הזמנה פרי ידיכם ולשלוח אותה לדפוס. אני באופן אישי יצרתי, יחד עם בעלי, הזמנה מאוד מרשימה עם התמונות שלנו ברקע.
10. מוזיקה – צריך להחליט בין תקליטן ללהקה. אני האמת ממליצה ללכת על תקליטן אלא אם כן אתם יכולים להרשות לעצמכם להקה.
11. רבנות – מספר חודשים לפני החתונה יש צורך ללכת לרבנות ולהוציא תעודת רווקות בישוב בו את גרה בליווי אחד ההורים ושני אנשים (לא קרובי משפחה) שמכירים אותך שישמשו כעדים. יש להוציא תעודת רווקות מהישוב שבו את גרה לפי תעודת הזהות. כמו כן צריך להביא 2 תמונות ותעודת לידה.
12. תיק נישואין- יש לפתוח תיק נישואין בעיר בה אתם מתגוררים או בעיר בה החלטתם להתחתן.
13. טבעת – לפני שאתם פותחים בחיפוש אחר החנות בה תמצאו את מבוקשכם אני ממליצה בחום לחפש תחילה כיוון כלשהו באינטרנט ולמצוא את הסגנון שלכם.
14. רכב – יש כאלה ששוכרים רכב לכמה ימים ואחרי החתונה יוצאים לירח דבש, ניתן לקבל יחד עם ההשכרה גם קישוט ליום החתונה וזה יכול לחסוך לכם זמן.
15. צלם – חשוב למצוא צלם שאתם מתחברים לאופי שלו ולא רק לתמונות שלו. הוא הולך לבלות אתכם לא מעט זמן והוא יכול לעשות לכם את היום המאושר ביותר או לא.
בחתונה שלי מאוד אהבתי את הצלם, הוא הצחיק אותי בלי סוף ובאמת גרם לי להירגע לפני החתונה. אני ממליצה ללכת על אלבום דיגיטלי, האיכות של התמונות יוצאת גבוהה ומרשימה.
מזל טוב ונתראה בשמחות!