אשתי האהובה, אשתי היקרה, אשתי שתומכת בי בכל מצב וסובלת אותי, אין לי מושג איך. יש לה יום הולדת ואני רוצה לעשות משהו מיוחד בשבילה. היא משוגעת על שוקולד, אז ידעתי שאני עושה משהו בכיוון אבל לא ידעתי מה. הסתכלתי באינטרנט על כל מיני הדפסות כל שוקולד ועוגות לכאלה אבל הכל נראה מה זה דבילי, כמו מה שאחיינית שלי עשתה לבת מצווה. במשכתי לשוטט לי ברחבי הרשת ואז לפתע נחתו עיניי על סדנאות שוקולד זוגיות. זהו, ידעתי שזה זה. אנחנו נלך ביחד למשהו כיפי שגם אני יכול ליהנות ממנו לשם שינוי, וגם אשתי תהיה מרוצה עד הגג כי נוכל לחיות חודש מהשוקולד שנכין בסדנה. ביררתי איפה הכי שווה ללכת וגיליתי על מקום בצפון. מתאים בול. הזמנתי לנו צימר לסוף שבוע בצפון בקרבת מפעל השוקולד שם נערכה הסדנה ורק אז אמרתי לאשתי על התוכניות. היא לא ידעה נפשה מרוב התלהבות ומאוד התרשמה מהיכולת שלי לארגן דברים.
טיולי שוקולד
ביום שישי בבוקר יצאנו לנו שנינו עם תיקים שהכנו לסופשבוע והעמסנו את עצמנו על המכונית שלנו. לקחנו הכל חוץ מאספקת שוקולד שבדרך כלל אנחנו לוקחים כי לא צריך, אנחנו נכין את זה כבר שם. אחרי שהתמקמנו בצימר המפנק בהחלט שנראה כמעט כמו בתמונות, הלכנו לנו בצהריי יום שישי למפעל השוקולד לסדנה הזוגית. שם הראו לנו קודם סרט על מקורות השוקולד, כיצד גילו אותו, כיצד הוא התגלגל לישראל וכמה שוקולד צורכים הישראלים. אני יכולתי להישבע שחמישים אחוז מצריכת השוקולד בישראל זה אשתי אחראית לכך. והיא עדיין נראית פיצוץ. איך היא עושה את זה? לאחר מכן הגיע השלב הכיפי באמת. אשכרה מכינים שוקולד. אז כל זוג היה צריך לצקת שוקולד לבן ושוקולד רגיל בכוחות משותפים לתבניות שהוכנו מראש. לאחרמכן הגיע הרגע שלדעתי היה שיא הסדנה. הכנת הפרלינים. כל אחד היה צריך להכין לבן זוגו את פרליני חלומותיו. בשביל אשתי זה היה פרלינים ממולאים ריבת חלב וחמוציות, בשבילי, אני בחור די רגיל, אז הלכתי על אגוזים. כי אני אוהב שוקולד פרה עם אגוזים. ואם אפשר אז גם קצת סוכריות קופצות בצד. בסוף, היה גם מרשמלו שציפינו אותו בשוקולד. החלטנו שנאכל כל יום רק קצת כדי שישאר לנו להמשך אבל כעבור כמה ימים כמובן שחיסלנו הכל. זה היה פשוט יותר מידי טעים. אין על סדנה זוגית.