חשופיות הינן למעשה חלזונות ללא קונכייה, אורכן כ- 8 ס"מ, וגופן רך ולח. קיימים מספר סוגי חשופיות, אך הנפוצות ביותר בארצנו הינן החשופיות הצהובות. במהלך שעות היום מתחבאות החשופיות במקומות מוצלים, קרירים ולחים, ולעת חשכה מגיחות ממחבואן ותרות אחר מזון. הן מותירות מאחוריהן, לאורך מסלול התקדמותן, שובל רירי בעל מראה לא אסתטי אשר מלכלך את המקום, במיוחד אם מדובר בחשופיות שחודרות לבתים. משך חייה של החשופית נע בין שמונה לחמישה עשר חדשים, תלוי מאיזה זן היא, והיא ניזונה מפסולת, עלים, פטריות, ובעצם כל רקבובית אורגנית שניתן למצוא בחצרות. אין ספק שנוכחותן מהווה מטרד ודורשת ביצוע הדברת חשופיות.
כיצד מתבצעת הדברת חשופיות?
היות והחשופיות ניזונות מרקבובית אורגנית, יש לדאוג לפנות מהחצר עלים, פסולת וצמחייה שנבלה, לפני שהכל נרקב והופך למזונן של החשופיות. מומלץ שלא להשקות בלילה את הגינות, כדי לצמצם את כמות הלחות שכה מתאימה לחשופיות. במקביל, אויביהן הטבעיים כגון נחשים, מכרסמים וציפורים יכולים לצמצם את כמותן במידה ניכרת. פיזור מלח באזורי המחיה שלהן מרחיק אותן ופוגע בהן, ולבסוף, השיטה הבדוקה והבטוחה הינה פיזור חומרי הדברה בשטח הנגוע. חומרים אלה רעילים מאד, ולפיכך מומלץ להיוועץ במדביר מקצועי ולא לבצע הדברת חשופיות באופן עצמאי.
הדברת חשופיות באמצעות הדברה ירוקה:
כיום ניתן למצוא תחליפים ידידותיים לסביבה לחומרי ההדברה הרעילים. חברות ההדברה מאמצות לעצמן יותר ויותר את השיטה האקולוגית, בה גם נגרם פחות נזק לסביבה, והיא נוחה ובריאה יותר למדביר וללקוח. הדברת חשופיות באמצעות הדברה ירוקה היא כיום השיטה המועדפת על לקוחות רבים, ויעילותה אינה נופלת מזו של שיטת ההדברה הישנה, בה נעשה שימוש בחומרים רעילים. הדברה אקולוגית עדיפה ורצויה.