המפגע המציק בדמות זבוב הבית מוכר לכולנו. מלבד העובדה שזמזומו ונטייתו להתיישב עלינו מטרידים מאד, נוכחותו מלווה בקונוטציה לא נעימה של אשפה ופסולת, בתוכן הוא מתרבה ומהן הוא ניזון. נוכחות של זבובים נותנת לנו תחושה של חוסר ניקיון וחוסר נוחות עקב כך. זבובי הבית מתרבים בתוך מצע של חומר אורגני לח (כגון ירקות ופירות) הנמצא בשלבי ריקבון מתקדם, ולתוכו מטילים הזבובים את ביציהם, אשר מהן בוקעות הרימות. הדברת זבובים מוצלחת אם כן, מתבססת הרבה על פעולות מניעה אשר מתבצעות בזמן.
מהי הדברת זבובים מתוחכמת?
פעולות הכלולות בתחום המניעה כוללות את איתור מוקדי הדגירה של הזבובים, וניטור הופעת הרימות בזמן. עיכוב של מספר ימים בלבד יכול להכשיל את הצלחת פעולת ההדברה. במהלך ימים אלה הופכות הרימות למספר עצום של זבובים מטרידים ומציקים, ובדיוק לשם כך משתדל המדביר לבצע הדברת זבובים בשלב הרימה. מעבר לכך, כל מדביר מקצועי יודע שקיים קושי בתחום הדברת זבובים בשל עמידותם, ועל מנת להצליח במשימה נדרשים סבלנות והתמדה, וניסיונות חוזרים ונשנים עד להצלחה מלאה.
כיצד מתבצעת הדברת זבובים ?
בשל עמידותם של הזבובים, ובשל קיומם של זנים שונים, חשוב לנקוט בשלל שיטות עד להשגת התוצאה המבוקשת. מדביר מקצועי מבצע ריסוס של חומר הדברה המכיל גם סוכר, כדי למשוך אליו את הזבובים. את ריסוס חומרי ההדברה מבצע המדביר היישר על מקומות הדגירה של הזבובים, בשאיפה להשמידם בשלב הרימה, טרם הפיכתם לזבובים בוגרים. אמצעים ביתיים לביצוע הדברה עצמית יכולים להיות מלכודות דבק אשר מדביקים באזור החלונות או על משטחים ברחבי הבית, או לחילופין מלכודות חשמליות בדמות נורת אולטרא סגול, המחשמלת את הזבובים הנמשכים אל אורה.