חגיגות בת המצווה אינן ככל חגיגת יום הולדת אחרת. בת המצווה מציין למעשה את היום בו הופכת הנערה מילדה לאדם בוגר ובקרב המסורתיים והדתיים מבינינו, מהווה הגיל גם הכרה בנערה כמי שמתחייבת לקחת על עצמה את עול קיום המצוות הנדרשות מנשים. אולם כיום מרבית הנערות החוגגות בת מצווה אינן עושות זאת מטעמים דתיים אלא כטקס מעבר מקובל ורווח בתרבות הישראלית. באותה הזדמנות, חשוב לציין שעד המאה התשע עשרה לא נהוג היה לחגוג בת מצווה, להבדיל מבר מצווה, וגם כיום ישנם חילוקי דעות בין הזרמים הליברליים לאורתודכסיים בכל הנוגע לנושא. ואם נשוב רגע לענייננו - חגיגת בת המצווה כפי שאנחנו מכירים אותה היום היא בעיקר מסיבה.
סיבה למסיבה
בהנחה ובחרתם לחגוג לבתכם בת מצווה, ראשית תצטרכו לחשוב על מספר דברים ולקבל כמה החלטות; היכן יתקיים האירוע - בחצי הבית, באולם אירועים, בגן אירועים, אצל אחד הקרובים או אולי בבית כנסת רפורמי או קונסרבטיבי? איזה מזון יוגש באירוע - כיבוד קל על טהרת החלב או אולי ארוחת שלוש מנות מפוארת? המוזמנים - כמה אנשים יוזמנו, מה הקרבה שלכם לאותם אנשים וכיצד תוכלו להתאים את האירוע שאתם מתכננים לקהל הצפוי להגיע אליו. כך או כך, תצטרכו לחשוב על מגוון של אטרקציות לבת מצווה. החל מלהקה ועד סרטון קצר בכיכובם של כמה מחבריה הטובים של כלת בת המצווה.
החלק האומנותי - ריקוד, קריאה או מופע
וכעת, לחלק האומנותי של האירוע... ניצבות בפניכם מספר אפשרויות - הקראת קטעים פרי עטם של בני המשפחה, מופע קצר של החברים או אולי ריקוד לבת מצווה שתכינו יחד. אם הנערה חובבת ריקוד בעצמה, אולי תרצה להכין בעצמה ריקוד שיוצג באירוע. חשוב לזכור כל העת שזהו בראש ובראשונה אירוע של ועבור הנערה. לכן יש להתייעץ עימה בכל ההחלטות, קטנות וגדולות. במידה ומעורבים בבחירות שלכם שיקולי תקציב, שתפו אותה. זה חלק מהעניין, כאדם בוגר עליך לקבל ולהתפשר לעיתים. בנוסף, לקיחת חלק בארגון האירוע תגרום לנערה לחוש אחריות, תכונה משמעותית עבור אנשים בוגרים.