רבים טוענים כי למזרונים יש השפעה ישירה על חיינו – על תפקודינו במהלך היום, על המצב רוח שלנו וכמובן על איכות השינה שלנו, האמנם? ובכן, התשובה לכך היא חד משמעית – כן. מזרון באיכות נמוכה שאיננו מצליח לחלק באופן שווה את משקלו של האדם שמשתמש בו, מסוגל לפגוע בצורה ישירה באיכות השינה של המשתמש ולגרום לו להתעורר באמצע הלילה, להיות עייף במהלך היום וכמובן לסבול מכאבי גב.
קושי המזרון
כיום כל חנות מזרונים אשר מכבדת את עצמה מציעה למכירה סוגים מגוונים של מזרונים. הבחירה צריכה להיות, מעבר למותג המזרון, דרגת הקושי שלו. רבים שואלים ובצדק כיצד דרגת קושי של מזרון מצליחה במת להשפיע על איכות השינה וכיצד ניתן להחליט על דרגת הקושי? התשובה לכך היא לא חד משמעית ואפילו קצת בעייתית וזה מכיוון שקודם כל מדובר על סגנון וטעם אישי.
ניתן למצוא אנשים רבים שמתחברים דווקא אל מזרונים יותר רכים מבלי לדעת שמזרונים רכים עלולים לא רק לפגוע באיכות השינה אלא גם עלולים לגרום לכאבי גב. מעבר לכך, בחירת מזרון קשה יתר על המידה יכול לגרום למשתמש בו שינה לא רציפה ותקופת הסתגלות מאוד ארוכה. בשל כך קשה לענות בצורה חד משמעית על השאלה – איזה דרגת קושי של מזרון לבחור?
מזרון לתקופת ניסיון
רבים לא יודעים שקיימת אופציה כזו אך חברות מובילות בתחום המזרונים מאפשרות ללקוחותיהם לקבל מזרון אורטופדי לתקופת ניסיון. מדובר על אחת האפשרויות הטובות ביותר עבור לקוחות שמתלבטים איזו דרגת קושי מתאימה להם ויתרה מכך – האם יוכלו הם ליהנות מהמזרון שרכשו?
במקרים בהם ניתנת האפשרות של "מזרונים לתקופת ניסיון" מומלץ לבחור דרגת קושי גבוהה וזה בכדי לבחון אפשרות להסתגלות ואז ניתן להחליף את דרגת הקושי לדרגה נמוכה יותר.