כאמור, גרדת, כתמים, אודם ונפיחות הם חלק מתופעול הלוואי של הסרת שיער בלייזר, אך יש לציין כי תופעות אילה הן נדירות.
מה תרגישו במהלך הטיפול וכיצד ניתן להיתכונן אליו:
רמה מסוימת של כאב גם צריכה להיות צפויה במהלך טיפולים, משחות אלחוש זמינות ברוב המרפאות, יש מקפאות שידרשות תשלום נוסף עבור אותם תכשירי הרגעה. כמה קרמים משתקים זמינים ללא מרשם.יש להימנע משימוש בקרמים משתקים חזקים מעל אזורי עור גדולים שטופלו. בדרך כלל, את הקרם יש למרוח כ 30 דקות לפני הליך הסרת השיער. תחזוק האיזור המטופל עוזר להקל על תופעות הלוואי מהר יותר.
תופעות לוואי לא רצויות כגון היפו או היפר פיגמנטציה או, במקרים קיצוניים, שריפת העור לכן התאמה בבחירת לייזר או בהגדרות המכשיר הן חשובות מאוד, לכן יש לוודא שהמטפל הוא רופע בעל נסיון ומקצועיות ולא טכנאי לייזר או קוסמטיקאית. סיכונים כוללים את הסיכוי לצריבת העור או שינוי הצבע של העור, היפופיגמנטציה (כתמים לבנים), נפיחות סביב זקיקי שיער (נחשב תגובה נורמלית), היווצרות גלד, ארגמנת, וזיהום. סיכונים אלה יכולים להיות מופחתים על ידי טיפול בליזר מתאים סוג שימוש בהגדרות המתאימות לאזור טיפול וסוג העור של האדם.
חלק מהחולים עשויים להראות תופעות לוואי מאלרגיה לאו ג'ל להסרת השיער בשימוש בסוגי ליזר מסוימים או לקרם אלחוש, או פשוט לגלח את האזור מוקדם מדי ביחס לטיפול. תופעות לוואי נדירות כוללות שלפוחיות, צלקות ושינויי מרקם עור.
מה המטופל יכול לעשות כדי להפחית סיכויים לפגיעה:
אם אתם מתכננים על הסרת שיער בלייזר, כדאי להגביל מריטה, שעווה, ואלקטרוליזה לשישה שבועות לפני הטיפול. זה בגלל שלייזר מתמקד שורשים של השערות, והסבירות שאיזור השורש של השיערה יהיה פגוע הוא קטן יותר אם לא ביצעתם הסרת שיער במריטה או באלקטרוליזה.
כדאי גם להימנע מחשיפה לשמש במשך שישה שבועות לפני ואחרי הטיפול. חשיפה לשמש גורמת להסרת שיער בליזר פחות יעילה וגורמת לסיבוכים לאחר טיפול סביר יותר.
המלצת המדריך:
כדי להמנע סמיכונים מיותרים אנחנו ממליצים לבצע את הסרת שיער בלייזר במכוני הסרת שיער מוכירים ולא להיות "שפני נסיונות" במקומות לא מקצועיים, יש לדרוש ולראות רישיון מפעיל של משרד הבריאות וכמו כן מחירי הסרת שיער בלייזר יכולים לרמוז לכם אם המכון הוא רציני או לא, אל תתפתו למחירים זולים, אתם יכולים לשלם על זה ביוקר....