בימים של אבטלה קשה במדינה כמו שלנו, צריך לדעת איך להתקבל לעבודה הרצויה לנו, לדעת מה באמת יביא את החיוך של בעלי המקום ולקבל אותנו כחלק מהמקום החדש, העניין הוא שקורות חיים מגיעים הרבה לפני הראיון הראשון, אז לא אנחנו הרושם הראשוני, אלא קורות חיים צריכים לספק את הרושם.
עבודה לא תגיע אלינו, לפעמים זה עניין של מזל, שמועות מבין חברים על עבודה פנויה, אבל לרוב המקרים ישנו מקום עבודה שהיינו מאוד רוצים להתקבל ואנחנו מתיפייפים ולובשים את חליפת ה"קבלו אותי לעבודה" ויוצאים לדרך, העניין הוא לדעת איך להיות מוכנים בהתאם, קורות חיים מסוגננים ומוכנים היטב - זה כרטיס הכניסה הבטוח שלנו, למרות הרושם החשוב שאנחנו צריכים להשאיר על מקום העבודה אנחנו עדיין צריכים להבין שמה שייקראו ככה יחשבו עלינו לא משנה מה נאמר להם.
קורות חיים צריכים להיות מוכנים בצורה טבעית ומובנת, קורות חיים אשר מלאים בתוכן חסר תועלת או בתוכן רב מידי, העין מאבדת את הריכוז ומשם ממשיכים לקורות החיים הבאים בתור. לדעת לכתוב קורות חיים לא צריך תואר בהנדסה, אלא רק קצת היגיון, לדעת מה בעלי המקום החדש היו רוצים לדעת עלינו בהקשר לעבודה הרצויה, בין אם זה עניין העבודה הקודמת - מה עשינו שם, כמה זמן היינו שם, למה עזבנו, הרי אחרי הכול, עבודה היא חלק מהחיים ואם עוזבים מקום אחרון, המקום החדש רוצה לדעת ממה להיזהר, במידה ואין ממה, אפשר לכתוב את מה שקרה בקצרה, במקום לכתוב משפטים ארוכים אשר יסבירו לפעמים מצב לא נעים, עדיף לכתוב "סיבות אישיות" ולהסביר בראיון עבודה במידה וישאלו כמובן.
לכתוב קורות חיים נכונים זה בסך הכול לדעת להתמקד לכל מקום אשר היינו רוצים לעבוד בו, באם אנחנו מנסים להתקבל למקום עבודה אשר נותן שירות לקוחות, היינו רוצים להדגיש את מקומות העבודה האחרונים אשר רלוונטיים, לכתוב שמקום העבודה האחרון הינו נהג בחברת תחבורה, לא ממש יעזור, לא משנה כמה הייתה עבודה מכובדת ורצינית. ככל שנתמקד יותר בכתיבת קורות חיים בצורה מכוונת כך נקבל את היחס המתאים ממקום העבודה החדש.