השם הלועזי שניתן לים המלח הוא The Dead Sea. ים המוות. לא שם סימפטי במיוחד למי שנתקל בו לראשונה, במיוחד אם הוא דובר אנגלית...ועם זאת המקום הוא אתר של תיירות מרפא שדווקא שוקק חיים בגלל שהרבה אנשים ממדינות שונות בעולם אשר מתארחים באזור של מלונות בים המלח, מוצאים מזור לתחלואותיהם במימי הים המלוחים.
זוהי, למעשה,הנקודה הכי נמוכה בעולם מאחר שהיא נמצאת 396 מטר מתחת לפני הים.
עובדה זאת, אם כך, מאפשרת לקבוע כי מלונות בים המלח נמצאים באזור הכי נמוך בעולם, ועם זאת, מי שמגיע לשם, נוכח לדעת שנושא התיירות זוכה לתנופה אדירה.
עובדה נוספת על אזור ים המלח היא שהמקום הנו למעשה עמק המוקף סביבו בגדה המערבית, ירדן וישראל. רק כדי לסבר את האוזן, אזור ים המלח משתרע לאורך שטח עצום, 250 קילומטרים מרובעים, ומה שמשתמע מכך הוא שיש פוטנציאל גדול לבנייה של מלונות בים המלח.
בנוגע לאזור ים המלח, קיימת תמימות דעים בנוגע לכך שהאזור נחשב לקדוש, במיוחד עבור הדת הנוצרית, שכן לפי סיפורי הברית החדשה, ישו הוטבל שם. טענה זאת הופכת את המקום למאוד פופולרי עבור מאמינים נוצרים, אשר מתארחים באזור של מלונות בים המלח.
אז מה יש בו, באזור הנמוך המקוף מלונות בים המלח, שהוא זכה גם לכינוי המפוקפק ים המוות? ים המלח הוא מלוח מכל ימה אחרת, כאשר רמת המליחות שלו נעה בין 28 ל-35 אחוז, בעוד, לשם השוואה, אצל ימות אחרות בעולם רמת המליחות מהווה רק 3 עד 6 אחוז.
המליחות העשירה הזאת בים המלח נובעת משילוב של מספר גורמים. ראשית, הוא מוקף ביבשה, כך שכל מים, אם הם מתוקים או מלוחים שזורמים לשם מאזור נחל הירדן ומנחלים נוספים. מכאן והלאה, מתרחשת התאדות מהירה של המים, ולבסוף מה שנותר הם המינרלים המלוחים שגורמים למים להפוך עוד יותר מלוחים.
בים המלח קיימים לפחות 35 סוגי מינרלים שונים. המינרלים האלה כוללים, בין היתר, אשלגן,רום, סידן, מגנזיום ויוד. אלה הם היסודות המלוחים שנותנים לים המלח את שמו.כל יצור חי או צמח, אשר מעז להיכנס למי הים המלוחים האלה, דינו הוא מוות. רק אורגניזם פשוט, כמו מיקרוב, יכול לסבול ולשרוד את המליחות הרבה של הים