מפיק מוזיקלי הינו המנהל הבכיר ביותר של הפקה מוזיקלית, שהינה בדרך כלל הפקה של סינגל מקצועי או אלבום מוזיקה .
להבדיל ממפיק בתחום הקולנוע, תפקידו של מפיק מוזיקלי אינו ניהולי בלבד. המפיק תורם באופן ישיר על עיצוב המוסיקה והתוצאה הסופית של ההפקה. מפיק מעולם המדיה הטלוויזיונית/קולנוע הינו איש עסקים בעל נסיון בתעשייה אך לוא דווקא בעל ידע טכני בתחום; לעומת זאת מפיק מוזיקלי חייב להיות מוזיקאי ותיק בעל נסיון וידע רבים.
בתהליך הפקה מוזיקלית הכרוכה בהקלטות, עיבוד ועוד, מתחיל המפיק את עבודתו בעבודת הכנה שיש הקוראים לה " פרה – הפקה מוזיקלית ". תחילה הוא מבקש את המילים והלחן הגולמיים של השיר, בצורת סקיצה, הקלטת א-קפלה או פשוט בשירה לייב של האומן כפי שהם נוצרו כרעיון בסיסי. עליו יתבסס המפיק המוזיקלי בעבודתו עד לגיבוש צורתו הסופית של השיר. המפיק בוחר את המקצב, הסולם המתאים לאומן, כלי הנגינה שישתתפו בעיבוד, קולות השירות והתפקידים – עיבוד ווקאלי וכן קובע את אורכו של השיר –סדר הבתים והפזמון ומספר החזרות שלהם; מפיק מוזיקלי לכן הינו בעל חשיבות מכרעת בגוון הסופי של השיר.
לאחר תהליך ה"פרה-הפקה", תפקידו של המפיק ליישם את מה שהוחלט כלומר לארגן, אם צריך, נגנים, זמרי ליווי, כלי נגינה; על המפיק לקבוע באיזה אולפן הקלטות, או אולפני הקלטות יוקלטו .
כמו כן עיקר העבודה יהיה להדריך את הנגנים ואת הזמרים בתהליך ההקלטות, להגיע לסאונד הנכון בעזרת איש סאונד, טכנאי הקלטות, וכן בקרת איכות על מיקס ועל מאסטרינג מקצועי .
לעיתים קרובות מבצע המפיק בעצמו את התפקידים הנזכרים, כלומר הקלטות, נגינה, קולות ליווי, מיקס, מאסטרינג ועוד.
בשונה ממפיק מעולם הקולנוע, מפיק מוזיקלי הינו בעל נגיעה מועטת מאד בתחום הקידום והשיווק של האלבום.
מפיקים מוזיקליים רבים מוציאים בעצמם אלבומים, רק אחרי שנים של "התחבאות" באולפן – מאחורי הקלעים לעומת חלק מהמוזיקאים מעולם האלטרנטיב והרוק הכבד המפיקים בעצמם את שיריהם באופן יומיומי .
מפיקים מוזיקליים מפורסמים פיתחו עם השנים: חתימה מוזיקלית שהינה ייחודית בעלת אווירה, סיגנון וגוון מיוחד השזור בכל ההפקות שלהם. החתימה המוזיקלית הינה חשובה מאד ותורמת להצלחתו של שיר או אלבום מסוים. בכל דיון שבו עולה שמו של שיר או אלבום מציינים את ההפקה המוזיקלית והשלכותיה.