דוגמא לשינויים שחלו בציוד מעבדה בסיסי ניתן לראות ולהבין מהשינוי בציוד המדידה:
מאזניים קלסיות: מדידת משקל בוצעה לאורך שנים רבות על ידי השוואת שני צדדים בצד אחד היינו מניחים את המוצר אותו רצינו למדוד ובצד השני מניחים משקולות במשקל קבוע וידוע ובצורה זו ניתן היה לאזן את שני הצדדים של המאזניים ולדעת את המשקל המדויק. מכאן גם הביטוי מאזניים לשקילה ולהשוואה בין מוצרים.
השלב הבא בשדרוג ציוד מעבדה היה רכישה של משקל מכני, על גבי משטח היה מונח החפץ או המוצר אותו ביקשנו לשקול ובאופן מכני מחוג היה מציין לפי הלחץ את המשקל של מה ששקלנו, טכניקות מדידה מכניות היו מאוד מקובלות עד להגעת האלקטרוניקה וציוד המדידה הממוחשב.
משקל דיגיטלי היה פריצת דרך ושינוי טכנולוגי משמעותי בעסקים מפעלים ובמעבדות שרצו להתחדש בפסגת הטכנולוגיה של ציוד מעבדה, המשקל הדיגיטלי אפשר למדוד בדיוק ובזריזות רבה עם זאת אנשים רבים חששו ממנו והמעבר אליו התבצע בהדרגה ובחששות רבים.
משקל ממוחשב: המשקל הממוחשב כמו המשקל הדיגיטלי מבצע את השקילה באמצעות חיישנים (סנסורים) חשמליים אך המשקל הממוחשב מאפשר לנו לבצע תוך כדי השקילה חישובים כגון הצגה של המחיר עבור קילו עגבניות והסכום אותו נדרש הלקוח לשלם המשקל הממוחשב מהווה ציוד מעבדות חיוני בכל מעבדה תעשייתית או מחקרית.
כיום מרבית העסקים המעבדות והמפעלים משתמשים במשקלים ממוחשבים וכמעט ולא מבצעים שימוש במשקלים מכניים, ציוד מעבדה כולל מגוון רחב של משקלים בהתאם לצרכי העסק או המעבדה והמוצר אותו אנו נדרשים לשקול ורמת הדיוק הנדרשת עבורנו.