במסגרת ההכנות המקדימות לחתונה, חשוב להקפיד שהכול יסתדר לאותה נקודה של מועד החתונה: למוזמנים הנכבדים (שלעתים מגיעים מחו"ל), מקום האירוע, הקייטרינג, התקליטן, הצלם, התאורן, ויש כאלו שאפילו מחכים לסידור נכון של...הכוכבים. ומה עם שמלת הכלה? הלוא זה מובן מאליו שהשמלה תהיה מוכנה ומזומנה! זה בטח אחד הדברים הראשונים שדואגים לו, ושהוא מוכן מהר. נכון? לא בטוח! ההתלבטות בין רכישת שמלה או לתפור שמלת כלה עלולה לעתים לעלות בלחץ רב, שכן אם לא מטפלים בכך מספיק זמן מראש, עלולים להכנס למצב לא נעים.
תופרת או סלון כלות?
במידה והתשובה היא תופרת, יש להזמין את השמלה כ- 4-5 חודשים לפני תאריך החתונה. הכלה אמורה להגיע למספר מדידות תקופתיות (על אחת כמה וכמה אם הכלה בהריון) שיש להן סדר היררכי בתפירת השמלת כלה, והמדידות נועדו גם להתגבר על פערים בצורתו החיצונית של הגוף בתחילת התהליך או לקראת סיומו. מי שיורדת במשקל, תצטרך צמצום של המידות בהתאמה. אם בוחרים באפשרות המעט יותר יקרה – רכישת שמלה, הרי שאפשר להניח את זה לתאריך מעט יותר נושק לחתונה, וכשהמידות כבר לא תרדנה באופן דרסטי.
השכרת שמלה?
אם בחרת לשכור את השמלה, הרי שישנו תור- ואם ישנו תור, סביר להניח שצריך להגיע אל החנות בהקדם האפשרי – מדובר בדרך כלל בתורות שנמשכים לאורך חודשים- השמלות כלה מושכרות לתקופה של שבוע פחות או יותר, על פי הדרישה, ולכן התאריכים עלולים להיות תפוסים.
רכישת שמלה יד שניה
עם רכישת שמלה מיד שניה אין בעיה בזמנים בדרך כלל, אולם אף אחד לא מבטיח שתוכלי למצוא את השמלה בפעם הראשונה או השניה שתצאי לחפש. רצוי לקחת איתך אדם נוסף לחוות דעת נוספת ועל מנת שתהיינה פחות התלבטויות בבחירה- וכך תהיה פחות התמהמהות בהזמנה. ושיהיה במזל טוב!