בעקבות התאונה שהתרחשה בתל אביב בספטמבר 2009, עלתה לכותרות שוב סוגיית הסכנה שבנסיעה על קורקינט חשמלי ושאלת החוקיות והביטוח. בכדי לעשות קצת סדר בבלגאן סיכמנו עבורכם בתמציתיות את המידע אשר הופיע לגבי סוגיה זו בכלי התקשורת השונים, וחילקנו אותם על פי המקרים האפשריים.
רוכב קורקינט חשמלי שפגע בהולך רגל במדרכה
השאלה לגבי אחריות הרוכב לגבי הפגיעה טמונה בשאלה האם אותו קורקינט חשמלי שעליו רכב מוגדר כרכב מנועי על פי חוק. אם כן, הרי שמדובר כאן בכמה עבירות שביצע הנהג- נסיעה על רכב מנועי ללא רישיון מתאים, נסיעה ללא ביטוח ונסיעה באזור שאינו מותר לנסיעה. אם קורקינט חשמלי אינו רכב מנועי הרי שהדבר אינו שונה מאדם שהתנגש באדם אחר תוך כדי ריצה.
רוכב קורקינט חשמלי שנפגע על ידי רכב בכביש
גם כאן השאלה היא היותו של קורקינט חשמלי רכב ממונע. אם לא, הרי שפגיעה ברוכב קורקינט חשמלי כמוה כפגיעה בהולך רגל וודאי שהוא זכאי לפיצויים ללא הוכחת אשמה. אם, כפי שנקבע על ידי בית המשפט בחיפה לגבי קורקינט בנזין, אכן מדובר על רכב ממונע- הרי שהוא עצמו חייב בביטוח ואם לא ביטח את הרכב בו נהג אין לו את מי לתבוע.
רוכב קורקינט חשמלי שנפגע ללא מעורבים אחרים
התאונה שהתרחשה בספטמבר 2009 לא הייתה אף אחת מאלו שהזכרנו- כאן רוכב קורקינט חשמלי פגע ברכב חונה ולמעשה נפגע ללא מעורבים אחרים. מאחר והוא לא היה מבוטח, ומאחר ואין צד נוסף לתאונה, הרי שאין כאן את מי לתבוע.
איזה ביטוח אפשר לעשות לרכיבה על קורקינט חשמלי?
נכון להיום אין כל ביטוח רשמי לנסיעה על קורקינט חשמלי מאחר וזהו כלי שאינו חוקי. ניתן לבטח אותו מפני פגיעה כחלק מפוליסת הדירה, וכן ניתן לעשות לו ביטוח רכוש. ברגע האמת סביר מאוד שהביטוח לא יתפוס, שכן לא ניתן לבטח כלי שאינו חוקי וחברת הביטוח תעמוד על רגליה האחוריות על מנת להוכיח זאת. יש להניח כי ביטוח קורקינט חשמלי בביטוח רכוש לא יתפוס בשום מקרה של תאונה. או במילים אחרות- הנסיעה על אחריותכם בלבד...