אינטימיות הינה חרב דו צדדית: מצד אחד היא מביאה שמחה ותחושת קרבה ומצד שני היא עלולה לגרום לתלות גדולה מדיי ותחושת של הזדקקות מתמדת. אינטימיות, יחסי מין טובים וחמים, רומנטיקה וקרבה גורמים לנו אושר אבל חלק מהתחושות הללו גורמות לנו להרגיש פחדים משונים: הפחד לאבד שליטה, הפחד שינטשו אותנו ולעיתים גם גורמת לנו להרגיש זעם ולהגיב בזעם. בעיות בתחום האינטימי והוזגי הן נפוצות ועלולות לפגוע במספר דרכים.
נטישה: חלקינו מפחדים מזה שהאדם שנו אוהבים ינטוש אותנו ובונים תרחישים שלמים סביב הפחד הזה. תחושות של קנאה וחשדנות גם אם אתם נמצאים בקשר בו אתם מרגישים אהובים ויודעים שאתם אוהבים ויחד עם זאת, הידיעה הזו לא מסייעת להתגבר על תחושת החרדה והחשדנות. האירוני בדבר הוא שבסופו של דבר החשדנות והפחד שיעזבו אותנו גורמת בדיוק לתוצאה הזו מאחר והצד השני מתקשה בסופו של דבר לשאת את הקנאה והדרמות שמסביב לעניין. ככל שאנו נאחזים יותר כך בן הזוג ירצה לצאת מתוך הקשר.
ילדות, ילדות, ילדות
הכול התחיל משם ומי שהייתה לו ילדות בריאה למד לסמוך ולתת אמון בקרובים לו. יחד עם זאת, הפסיכולוגיה לימדה אותנו שהורות שלא הייתה טובה דיה, עלולה לפגוש ביכולת של הילד לפתח קשר בצורה בריאה. קשר תקין שבו המרחב של הצד השני לא מאיים והתקרבות והתרחקות טבעיים.
אלו שהפנימו דמות הורית טובה יוכלו לווסת תחושות קשות ותחושות של פחד נטישה, הם יודעים שגם אם בן הזוג עושה דברים אחרים או אפילו מתרחק לפעמים אין זה מעיד על כך שהוא יעזור. ילד שההיקשרות שלו להורה היא בריאה יחקור את העולם וכשהוא מרגיש צורך בחום של האם, ירוץ לקבל חיבוק אבל יאפשר לעצמו את החקירה והגילוי. מי שלא חווה היקשרות בטוחה בילדותו עלול לפתח נזקקות ותלותיות ולא לאפשר לעצמו ולפרטנר מרחב ראוי.
כמובן, שניתן לטפל ברוב הבעיות הנפשיות ובאמצעות טיפול פסיכולוגי ללמוד את שפת האינטימיות, ללמוד להתקרב מבלי לפחד מנטישה, לאפשר מרחב ולתת יותר אמון. טיפול פסיכולוגי יסייע לנו להבין את המקורות של הפחדים שלנו ולעבד אותם. טיפול פסיכולוגי אינו נס והוא מצריך רצון של המטופל להשתנות ולהירתם לתהליך שהוא בדרך כלל מסע ארוך. לצערנו טיפול הוא דבר יקר ולא תמיד נגיש לכולנו. יחד עם זאת, ניתן למצוא פתרונות ביניהם טיפול פסיכולוגי מוזל במכונים שמציעים זאת או טיפול דרך מרפאות ציבוריות וקופות החולים.